Rutger Houweling
Rutger Houweling Games 17 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Met deze tips haal je méér uit je Xbox One

De Xbox One is een behoorlijk toffe spelcomputer, maar hij zit ook vol multimediacapaciteiten. Je kunt er films op checken, Netflix kijken, muziek streamen alles! Met deze tips houd je de controle over je Xbox One.

Games streamen naar Windows 10

Als je Xbox One en Windows 10-pc op hetzelfde netwerk zitten, dan kun je eenvoudig een Xbox-spel naar je computer streamen. Hiervoor vink je de juiste settings aan in het Game DVR en Streaming-menu. Vervolgens plug je je Xbox-controller in de pc en selecteer je de Xbox-app.
Microsoft wil in de toekomst Windows 10 op zo’n beetje alle apparaten laten draaien. De streamopties zijn daar een voorproefje van. Het is zelfs maar de vraag of het Xbox-merk nog erg lang op een spelcomputer slaat! De meeste toekomstige games verschijnen ook op de pc, en kennen cross-play functionaliteit.

Hang er een externe harde schijf aan

Games worden steeds groter, en de harde schijf van je Xbox One (standaard 500GB) is sneller vol dan je lief is. Als je een harde schijf (USB 3.0-compatible) hebt (met een aparte partitie), kun je deze eenvoudig aan je Xbox One koppelen. Als je de schijf aansluit, loodst de console je automatisch door de installatieprocedure.

Installeer een game sneller

Als je een game installeert op je Xbox One, zoekt de spelcomputer tegelijk naar nieuwe software-updates. Die zijn nodig, maar halen flink de vaart uit je installatie. Heb je een toffe game gekocht, zit je drie uur te wachten tot je kunt beginnen met spelen!

Trek vóór je een game op de Xbox zet de internetstekker er uit. Als de installatie afgerond is, verbind je je console weer om de updates te downloaden. Werkt een stuk sneller!

Stel je controller opnieuw in

Een recente update maakt het mogelijk om zelf in te stellen wat de knoppen op je Xbox One-controller doen. Je kunt zelfs de x- en y-as omdraaien, of de linker- en rechterstick omwisselen. Handig als je niet helemaal tevreden bent met de besturing van een bepaalde game, of als je (tijdelijk) niet al je vingers kunt gebruiken.

In het Settings->All Settings->Kinect & Devices->Devices & Accessories-menu kies je je controller om de lay-out te customizen. In hetzelfde menu kun je de controller ook weer resetten naar de standaardlay-out.

Bestuur je Xbox One met je telefoon

Microsoft heeft een aardige Xbox-app (voorheen SmartGlass), waarmee je smartphone (Android en iOS verandert in een slimme afstandsbediening. Het is niet zo dat je er games mee kunt besturen, maar voor de rest doet de app zowat alles.

Als je geen Kinect hebt met voice- en motion-control, dan is SmartGlass een zeer goed alternatief als je bijvoorbeeld Netflix wilt checken. Sterker nog: wij voelen ons nog steeds ongemakkelijk als we tegen onze spelcomputer praten… Geef ons de app maar!

Het toegankelijkheidsmenu

Mocht je iets in het Xbox-menu niet goed kunnen lezen, dan is er een handige vergrootglasfunctie. Houd de witte Xbox-knop ingedrukt, en druk daarna de view-knop in. Als het goed is, kun je met de linkerstick navigeren en met de linker- en rechtertrigger in- en uitzoomen. In het Toegankelijkheid-menu vind je verder de optie voor een ‘hoog contrast’-mode. Hiermee is alles nog beter leesbaar.

Handige tips! We hopen dat je ze kunt gebruiken om je Xbox One te masteren. Ken je zelf nog een slim trucje? Laat het vooral weten in de reacties: we zijn benieuwd! Ben je meer een Sony-man? Da’s geen enkel probleem: hier check je een paar simpele trucjes waarmee je alles uit de Playstation 4 haalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze tips haal je méér uit je Xbox One
Sluiten