Met deze handige tips kan je iPhone nog sneller opladen

Je iPhone dag en nacht gebruiken is tegenwoordig normaal en dat-ie dan binnen no time leeg is, zijn we nu ook wel gewend. Bij het toepassen van deze handige tips kun je de accuduur van je iPhone met iOS 11 verlengen. Maar als-ie al bijna leeg is heeft dit natuurlijk weinig nut. Je wil je iPhone in een zo kort mogelijk tijdsbestek zo snel mogelijk vol krijgen. Met onderstaande tips kun je dit het beste doen. Check it out!

Zet ‘m uit!

Wil je dat je iPhone snel oplaadt kun je ‘m het beste even uitzetten. Hierdoor verbruikt je iPhone geen stroom tijdens het laden. Wil je ‘m niet uitzetten? Dan kun je ‘m ook in de vliegtuigmodus zetten (bovenste knopje bij instellingen). Hierdoor maakt-ie geen verbinding met een 4G-netwerk of Wifi, wat veel stroom kost. Hier ook geen zin in? Zet dan in ieder geval je scherm uit, zo geef je iPhone wat rust.

Gebruik een muuroplader

Je iPhone zal zich sneller opladen als je in plaats van een USB-poort (laptop of pc) een ‘muurlader’ gebruikt. Apple’s advies is dan ook: “Voor het snelst opladen van je apparaat sluit je je iPhone aan het stopcontact met een USB-kabel en USB power adapter die je bij het toestel kreeg.”

Houd je iPhone cool

Wist je dat je accu het moeilijk krijgt bij extreme hitte’s? Zo kan-ie de opgeslagen energie moeilijker vasthouden. Apple zegt: “warmte vermindert de prestaties van een batterij en adviseren je daarom ook om je iPhone uit de zon en andere warme situaties te houden.”

Sommige cases houden de warmte ook vast tijdens het opladen. Onze tip is dan om je iPhone tijdens het laden uit je case te halen. Het officiële advies van Apple is om je iPhone op kamertemperatuur te houden (ongeveer twintig graden).

Versnel het opladen met USB

Is het opladen via een USB-poort je enige optie? Dan hebben we tips om dit proces te versnellen. Als je je iPhone sneller wil opladen moet je ‘m niet laten synchroniseren. Het is ook slim om alle andere apparaten die stroom nodig hebben te verwijderen.


Laat je computer niet in standby- of slaapmodus gaan als je je iPhone aan het opladen bent. Dit kan het oplaad-cycles beëindigen of je iPhone zelfs energie kosten.

Onderhoud je accu

Tot slot komen we bij het onderhoud van je batterij. Apple heeft hier een goede tip voor: “Voor het goed onderhouden van een lithium batterij is het belangrijk om de elektronen in beweging te houden. Het is slim om een laadcycles per maand te doen.” Hier bedoelen ze mee: de batterij tot 100% opladen en dan vervolgens helemaal ‘op maken’.

Hopelijk heb je iets aan de tips! Check hier ook of je juist wel, of juist niet je telefoon ‘s nachts op moet laden.

Reageer op artikel:
Met deze handige tips kan je iPhone nog sneller opladen
Sluiten