Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Home 20 jun 2015

Met het kloeke Model 01 toetsenbord zit je de komende jaren gebeiteld

Een muzikant trekt niet zomaar de eerste de beste cheapo gitaar van de muur om op te spelen. Een goed instrument dat bij hem of haar past is erg belangrijk. Keyboardio vindt dat schrijvers zichzelf ook niet langer tekort moeten doen met platte, plastic toetsenborden. Hun Model 01 is dan ook een behoorlijk kloek apparaat!

De Model 01 heeft een stevige esdoornhouten behuizing, in een opvallende vlindervorm. Het is duidelijk geen simpel toetsenbord; het is de bedoeling dat Model 01 de rest van je leven meegaat!

Toetsenbord of instrument?

Keyboardio vergelijkt het board met een muziekinstrument. Als je veel schrijft en dit ook serieus neemt, dan is de Model 01 eerder een stuk professioneel gereedschap. De mechanische custom-toetsen zijn helemaal gevormd naar het esdoornhout, en naar je vingers. Door de kuiltjes in de keys hebben je vingers een fijne rustpositie.

Model 01 is dus stevig, maar ook behoorlijk flexibel. Je kunt het bord platleggen, de knik in het midden gebruiken, of hem op een speciale driepoot plaatsen. Het is maar net wat je prettig vindt werken.

De functies van de toetsen zijn overigens helemaal te wijzigen. Zo schakel je softwarematig bijvoorbeeld in een wip tussen een layout voor tekst- of beeldbewerking. Tot slot bevat het keyboard programmeerbare LEDs, zodat de toetsen oplichten in de kleur die maar wilt.

We vinden de Model 01 een machtig mooi apparaat; als je de features zo ziet, dan denk je vast dat het een lieve duit kost! Dat… is ook wel zo. Het toetsenbord kost omgerekend 262 euro. Niet voor iedereen weggelegd dus, maar als je veel schrijft voor je werk is het wel een mooie én onverwoestbare optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met het kloeke Model 01 toetsenbord zit je de komende jaren gebeiteld
Sluiten