Met Instagram’s nieuwe Hyperlapse-app maak je timelapse-video’s als een baas

De videofunctie van Instagram bestaat alweer een jaar, maar het is nog de vraag of dit een succes te noemen is. De meeste video’s zijn niet boeiend, de beelden schieten alle kanten op en mensen gooien er maar een filter overheen om de video ‘mooier’ te maken. Er wordt dus nog niet écht creatief mee opgegaan. Jammer, want met video is er veel mogelijk. Het team van Instagram heeft dan ook hard nagedacht hoe ze dit kunnen verbeteren. Wellicht met de nieuwe app Hyperlapse, die Instagram vandaag heeft gepresenteerd. Hiermee kun je eenvoudig slicke en stabiele timelapse-video’s schieten. En dat is awesome! Timelapse-video’s zijn immers hip.

De app beschikt over een slimme technologie die de beelden stabiliseert. Op dit moment is de app alleen voor de iOS beschikbaar en wordt de gyroscoop en bewegingssensor van het toestel gebruikt. Het werkt super simpel. Je maakt tijdens bijvoorbeeld een rit op de fiets een video, je bepaalt na het filmen de afspeelsnelheid van 1x-12x (standaard staat-ie op 6x) en je slaat ‘m op. Klaar om de video via Instagram te delen. Ter verduidelijking is Hyperlapse een losse app en gaat het niet om een functie in Instagram. De koppeling naar Instagram en Facebook is uiteraard gebruiksvriendelijk ingebouwd. Wired kreeg alvast een preview van de app en maakte onderstaande demo. Het verschil tussen een ‘normale’ opname en de Hyperlapse-timelapse is gigantisch en een verrijking voor menig oog.

Heb je een iPhone en wil je Hyperlapse graag ontdekken? Je kunt de app hier gratis downloaden. Beschik je over een Androidphone? Dan heb je nog even geduld nodig. Het is namelijk onduidelijk wanneer Instagram Hyperlapse voor Android presenteert.

Reageer op artikel:
Met Instagram’s nieuwe Hyperlapse-app maak je timelapse-video’s als een baas
Sluiten