Met Kano maak je binnen 107 seconden een computer en leer je programmeren

Update 7 oktober 2014: Na een bedrag van ruim 1,5 miljoen dollar via Kickstarter binnen te halen is de coole Kano eindelijk voor iedereen beschikbaar. Hiermee kan iedereen eenvoudig een computer in elkaar knutselen en is het apparaat bedoeld om kids te leren programmeren. Leer hieronder meer over Kano en bestel ‘m hier voor 149,99 euro als je graag zelf een computer in elkaar wilt knutselen en wilt leren programmeren.

22 november 2013: Te gek! Heb je er ooit van gedroomd om zelf een computer in elkaar te zetten, maar is dat er nooit van gekomen, omdat het waarschijnlijk toch te moeilijk is? Jammer, want het is interessant om te ontdekken welke componenten er nou allemaal samenkomen voor zo’n slimme machine. Om je wat werk en ingewikkelde handelingen te besparen is er de toffe Kano DIY Kit op de markt gebracht. Deze kleurrijke constructie bestaat onder andere uit de minicomputer Raspberry Pi waarmee je componenten zoals een draadloos toetsenbord, een speaker, een multitouch trackpad en een 8GB SDHC-kaart eenvoudig kunt koppelen. Dankzij de instructieboekjes is-ie eenvoudig in elkaar te zetten en moet je ‘m volgens de makers, het creatieve bureau MAP uit Londen, binnen 107 seconden in elkaar kunnen zetten. De computer draait op Kano OS.

Als je ‘m eenmaal in elkaar hebt gezet kun je aan het tweede instructieboekje beginnen. Hierin wordt onder andere uitgelegd hoe je videogames zoals de oldskool games Snake en Pong moet ontwerpen en leer je programmeren. Het doel van dit non-profit project is dan ook om goedkope technologie in de handen van slimme jonge mensen te krijgen. Sinds januari zijn honderden kids, docenten en ouders de Kano-computer aan het testen en is nu klaar om via Kickstarter op de markt te worden gebracht. Voor negentig euro kun je er hier één bestellen. Je kunt ‘m dan in de zomer van 2014 op je deurmat verwachten.

Reageer op artikel:
Met Kano maak je binnen 107 seconden een computer en leer je programmeren
Sluiten