‘Oude Metal Gear-games krijgen tweede kans op de pc’

De Metal Gear-reeks is een behoorlijk legendarische. Met name de Solid-delen uit de serie gelden als absolute klassiekers. En nu ziet het er naar uit dat de games een tweede leven gaan krijgen op de pc.

Dat is althans hetgeen dat we kunnen afleiden uit een paar nieuwe leeftijdsratings die zijn gegeven door de Taiwan Digital Game Rating Committee op hun eigen website. Zo’n leeftijdsrating is vaak een vroege indicatie van een nieuwe release.

Metal Gear-games naar de pc

Het gaat om de games Metal Gear, Metal Gear Solid en Metal Gear Solid 2: Substance voor de pc die een rating hebben gekregen. De eerste game is echt een gouwe ouwe en verscheen in 1987 op de MSX2 in Japan. Later werd de game ook geport naar de NES en kon een groter publiek met de game kennismaken. Het was echter Solid die de reeks bij het grote publiek bekendmaakte. Deze game verscheen in 1998 op de PlayStation en toonde aan hoe tof een game kon zijn die draaide om stealth. In 2001 kreeg deze een vervolg met Solid 2: Sons of Liberty. Substance is weer de uitgebreide versie daarvan, die ook op de pc en de Xbox verscheen.

De games in de Metal Gear-reeks die genoemd worden, lijken onafhankelijk van elkaar te worden uitgegeven. Het is dus niet zo dat het een compilatiepakket is. Daarnaast is het natuurlijk de vraag in wat voor vorm deze games worden uitgegeven. Er gaan namelijk ook geruchten dat de eerste Solid uit 1998 een heuse remake krijgt, waardoor de klassieker een game wordt die in 2020 op een verantwoordelijke manier kan worden uitgebracht. Maar dat zijn echt nog maar geruchten, terwijl deze leeftijdsindicatie al een stuk meer zekerheid geeft.

Even afwachten

Na het geven van zo’n leeftijdsindicatie is het nog even afwachten wat er gaat gebeuren. Soms is het een kwestie van dagen voordat de echte aankondiging komt, terwijl het in andere gevallen om maanden gaat. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘Oude Metal Gear-games krijgen tweede kans op de pc’
Sluiten