De klassieke Metal Gear Solid-intro prachtig nagemaakt

In de gamingwereld zijn er een aantal absolute klassiekers. Games die voor dat moment grensverleggend waren en gamers wereldwijd hebben vermaakt. Metal Gear Solid is zonder twijfel zo’n game. Het is echt een absolute klassieker en maakte van ontwikkelaar Hideo Kojima een grootheid.

Die man bleef vervolgens nog vele jaren voor Konami games maken, totdat hij een paar jaar geleden er uit werd gedonderd. Nu werkt hij aan het nogal wazige Death Stranding. Terug naar Metal Gear Solid. Als je de game vandaag de dag zou gaan spelen, dan ziet het er allemaal wat verouderd uit. Gelukkig kun je nu de intro beleven in graphics zoals die vandaag de dag zouden uitkomen.

Metal Gear Solid met een modern jasje

De video is overigens fanmade, dus verwacht niet dat Konami opeens de game opnieuw gaat uitbrengen (dat deden ze al op de GameCube in de vorm van de Twin Snakes). De nieuwe video is gemaakt door Erasmus Brosdau, die ook de vrijheid heeft genomen om hier en daar de audio te verbeteren. Voor het gemak hebben we hieronder eerste de oude video.

Toen ik die intro destijds zag, vond ik het allemaal donker en vaag. Ik weet nog dat ik er gelijk geen bal van snapte, iets wat een beetje de rode draad is door de Metal Gear Solid-reeks met al zijn vaagheden. De nieuwe trailer laat in elk geval wat duidelijker zien wat er gaande is en smaakt gelijk naar meer.

Deze nieuwe video is gemaakt in Unreal Engine 4 en laat eigenlijk gelijk zien hoeveel er op het gebied van gaming graphics in twintig jaar tijd is veranderd. Het is namelijk twintig jaar geleden dat het klassieke Metal Gear Solid op de goede oude grijze PlayStation uitkwam. Het zou wat dat betreft wel mooi zijn als de game alsnog een remake zou gaan krijgen. Meer over gaming? Kijk dan hier op ons overzicht.

Reageer op artikel:
De klassieke Metal Gear Solid-intro prachtig nagemaakt
Sluiten