Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 feb 2018

Metal Gear Survive-ontwikkelaar brengt knipoog naar Kojima in de game

Het is één van de grootste soaps in de gamewereld van de afgelopen jaren: de break tussen Hideo Kojima en uitgever Konami. Kojima werd als bedenker en ontwikkelaar van de Metal Gear Solid-reeks in de gamewereld gezien als één van de beste ontwikkelaars ooit. Maar Konami was naar verluid het diva-gedrag van de Japanse ontwikkelaar zat, waardoor hij aan het einde van het Metal Gear Solid 5-ontwikkelingstraject in een soort bezemkast zat te werken. Vervolgens ging hij weg, maar dat was niet het einde van de Metal Gear-reeks. Metal Gear Survive kwam namelijk vorige week uit (een review volgt snel) en als we afgaan op de onderstaande afbeeldingen, zijn de ex-werknemers van Kojima hun baas nog niet vergeten.

Mooie Kojima ode in Metal Gear Survive

Aan het begin van je avontuur moet je jouw personage een naam geven. Vervolgens zie je in een cutscene een lijst met namen van andere soldaten die met jou in een alternatieve werkelijkheid terecht zijn gekomen. Als je dan de letters van de achternamen van enkele soldaten bij elkaar neemt, dan krijg je een boodschap die spelt ‘KJP Forever’. Dat staat naar verluid voor Kojima Productions Forever, wat de ontwikkelstudio van Kojima was.

Metal Gear Survive

De kans dat officieel bekend wordt gemaakt dat dit inderdaad een knipoog is naar de legendarische ontwikkelaar is zeer klein. Konami heeft nooit echt iets naar buiten gebracht over het vertrek van Kojima en wil het er eigenlijk niet over hebben. Waarschijnlijk hebben ze er dan ook de pest er in dat zoiets is gebeurd.

Metal Gear Survive speelt zich af na de gebeurtenissen van Metal Gear Solid 5. Op één of andere manier ontstaat er een scheur in de tijd en worden de soldaten van Mother Base meegesleurd naar een alternatieve wereld. Daarin moeten zij proberen te overleven in een wereld waarin zombie-achtige soldaten een gevaar opleveren. In de game ga je continu op zoek naar materialen, waarmee je uiteindelijk terug kunt keren naar je eigen wereld. Je kunt er voor kiezen om een directe confrontatie met de vijanden aangaan, maar je kunt ook gebruik maken van stealth, om zo op die manier te slim af te zijn. Dat kun je dus alleen doen, maar ook samen met drie vrienden. Als je in je eentje speelt, kun je opdrachten geven aan je medesoldaten, die je dan bij staan.

De game is nu beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. De review volgt snel, maar tot die tijd hebben we nog deze uitgebreide preview.

Reageer op artikel:
Metal Gear Survive-ontwikkelaar brengt knipoog naar Kojima in de game
Sluiten