Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 11 jun 2017

Mountainbiker bouwt Volkswagen Syncro om voor ultieme roadtrip

Steeds meer mensen beginnen wat te zien in het zogenaamde “van life”. Hierbij stap je in auto of busje en ga je de wildernis in. Natuurlijk is het niet zomaar een busje, maar één die dusdanig is uitgerust dat je er gewoon in en op kunt wonen. Nu kun je ervoor kiezen om een dure “conversion van” te kopen. Je kunt echter ook je eigen voertuig omtoveren tot geschikte survival woning. Professionele mountainbiker Rob Heran kwam er echter achter dat dit omtoveren toch een stuk langer kan duren dan even met een toverstaf zwaaien. Zijn oude Volkswagen Syncro bleek wat meer werk dan verwacht.

Volkswagen Syncro in twee jaar omgebouwd tot travelmate

Heran kocht in 2007 een Volkswagen Syncro busje en reed hier zes jaar vrolijk in rond zonder zich verder zorgen te maken over enig onderhoud. Toen zelfs hij de vervallen Syncro niet meer goed kon praten besloot hij een paar weken de handen uit de mouwen te steken en hem in glorie te herstellen. Dat heeft hij geweten. Wat een paar weken had moeten duren, nam uiteindelijk twee jaar in beslag. Maar het resultaat mag er absoluut wezen. De VW Syncro is een overweldigende metamorfose ondergaan en is praktisch helemaal opnieuw opgebouwd met andere onderdelen.

Volkswagen Syncro

120 pk motor en Heimplanet “daktent”

Zo is de originele motor van de Syncro vervangen door een wat modernere TDI motor, welke goed is voor 120 pk. Het busje is ook voorzien van twee nieuwe batterijen. Daarnaast zijn de panelen van de deuren, de zijkanten en het dak allemaal vervangen. Natuurlijk is een busje niet de meest comfortabele plek om in te slapen. Ook hier heeft Heran aan gedacht.

Hij kreeg het voor elkaar om een opblaasbare Heimplanet tent passend te krijgen op de rails van het dak. En omdat hij toch eigenlijk een mountainbiker is heeft hij zelfs een gigantische mobiele hellingbaan gemaakt, welke aan het busje vastgemaakt kan worden. Zo kan hij overal zijn springkunsten tentoonstellen.

Volkswagen Syncro

Interieur met LED lampen en comfortabele Recaro stoelen

Ook de binnenkant is helemaal vernieuwd en is uitgerust met LED lampen en nieuwe instrumenten en opladers.  Het busje is zelfs uitgerust met een mobiele 100 watt zonnepaneel om enigszins onafhankelijk te kunnen blijven. Om dan ook nog comfortabel te kunnen zitten tijdens lange reizen of voor off road avonturen zijn Recaro stoelen toegevoegd.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de avonturen van Heran, zijn deze te volgen via zijn blog The Syncronicles. Voor wie graag ook van de van life wil genieten, maar geen zin heeft om al die moeite erin te steken is de MINI Countryman een goede optie. Het is de ideale kampeerauto en de praktische AUTOHOME daktent is er speciaal voor ontworpen.

Reageer op artikel:
Mountainbiker bouwt Volkswagen Syncro om voor ultieme roadtrip
Sluiten