Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 januari 2020

Metro Redux komt volgende maand naar de Nintendo Switch

De Metro-reeks gaat alweer heel wat jaartjes mee. Vorig jaar beleefden we het mooie Metro Exodus en ook dit jaar verschijnt er met Metro Redux voor de Nintendo Switch weer een game van ontwikkelaar 4A Games.

Dit is echter een titel die al een tijdje geleden op de andere platformen verscheen. Metro Exodus is de bundel van de games Metro 2033 en Metro: Last Light. Vooral dus interessant als je de games nog niet eerder hebt gespeeld.

Metro Redux naar de Nintendo Switch

De grote vraag is natuurlijk in hoeverre Metro Redux een beetje draait op de Nintendo Switch. Dit zijn namelijk games die vooral erg donker zijn. Of die donkere omgevingen een beetje goed overkomen op de handheld van Nintendo is nog wel even de vraag. Daarnaast is de framerate een eventueel struikelblok, aangezien het een shooter betreft. De onderste trailer geeft niet echt een goed beeld van hoe het straks in-game is.

Ook van de screenshots die zijn vrijgegeven moet ik nog maar zien of het er straks daadwerkelijk zo uit gaat zien op de Nintendo Switch. Wel heb je het voordeel dat je de game lekker onderweg kunt spelen. En je hoeft ook niet bang te zijn dat je SD-kaart vol zit wanneer je Metro Redux binnenhaalt. De ontwikkelaar heeft laten weten dat beide games geplaatst worden op de gamecartridge die je krijgt wanneer je de game fysiek koopt. Ook zit daar alle DLC bij die is uitgebracht voor de games. Dit in tegenstelling tot vele andere games op de Nintendo Switch, waarbij je na aanschaf vaak de game nog moet downloaden.

Screenshots

Metro Redux
(Bron: Koch Media)
Metro Redux
(Bron: Koch Media)
Metro Redux
(Bron: Koch Media)
(Bron: Koch Media)
(Bron: Koch Media)
(Bron: Koch Media)
(Bron: Koch Media)
(Bron: Koch Media)

Over Metro Redux

Metro Redux neemt je mee naar de metro van Moskou. Daar zijn de mensen naar toe gevlucht toen er een nucleaire oorlog uitbrak, die er voor heeft gezorgd dat het leven enkel nog mogelijk is in de metrogangen. Dat leven is echter verre van ideaal. Er zijn verschillende facties die strijden om de macht en tot overmaat van ramp zijn er nog demonische monsters die het op de overlevenden hebben voorzien. Het is aan jou om in deze wereld te overleven en te ontdekken wat de toekomst is. De game verschijnt op 28 februari op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Metro Redux komt volgende maand naar de Nintendo Switch
Sluiten