Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 3 maart 2019

Mewtwo Strikes Back is een Pokémon film in CG en dat is vreemd

Pokémon kennen we van de games en natuurlijk de animatieserie (en de daarbij behorende films). Maar de bedenkers van Pokémon willen het universum steeds verder uitbreiden. Zodoende krijgen we dit jaar de film Detective Pikachu, waarbij de verschillende Pokémon terecht komen in de echte wereld en Ryan Reynolds de stem van Pikachu verzorgt. Maar daarnaast krijgen we ook nog een nieuwe film op basis van de anime: Mewtwo Strikes Back. Het grote verschil van deze film ten opzichte van de animatie is dat alles in CG is. En dat is nogal vreemd.

Mewtwo Strikes Back in CG

De eerste Japanse trailer geeft ons een kleine tease op hetgeen dat we kunnen verwachten. Daarin zien we onder andere de legendarische Pokémon Mewtwo die snode plannen heeft. Bekijk de trailer hieronder.

De CG-stijl past wat mij betreft heel erg goed bij de verschillende Pokémon in de game. Die zien er op die manier een stuk minder plat uit en dat werkt goed. Met name Mewtwo zelf oogt erg tof.

Mewtwo Strikes Back

Maar wanneer we kijken naar de personages Ash, Brock en Misty, dan kan ik niet anders zeggen dat deze nogal vreemd ogen en niet helemaal past bij de stijl die je van jongs af aan gewend bent. Wat dat betreft is het nog wel even kijken hoe de uiteindelijke film gaat uitpakken. Wellicht is het ook maar een kwestie van wennen.

Mewtwo Strikes Back

Het duurt nog wel een tijdje voordat je de film kunt gaan zien. Mewtwo Strikes Back verschijnt in Japan namelijk pas op 12 juli en daarna moet het geheel nog helemaal vertaald worden. Wat dat betreft zou het goed kunnen dat we de film pas volgend jaar kunnen gaan zien.

Wil je meer lezen over alles dat met Pokémon heeft te maken? Dan hebben we een uitgebreid overzicht, welke je hier kunt bezoeken.

Reageer op artikel:
Mewtwo Strikes Back is een Pokémon film in CG en dat is vreemd
Sluiten