MGM biedt James Bond-films gratis aan, maar niet in Nederland

James Bond is de grootste film-franchise in de wereld. Nu kun je de meeste daarvan gratis kijken via YouTube, alleen helaas niet in Nederland.

Iedereen is waarschijnlijk wel opgegroeid met James Bond. Er zijn inmiddels zoveel films van de Britse geheim agent uit dat je er dagen mee kunt opvullen. Dat kan nu nog makkelijker via YouTube. MGM gaat ze daar namelijk gratis vertonen.

20 James Bond-films op YouTube

In totaal zijn er nu 24 films over James Bond gemaakt. Zo zagen we onder andere al Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig in de rol van 007. Laatstgenoemde gaat er echter mee stoppen. Hij vindt het genoeg geweest en gaat zich op andere acteerklussen richten. Zijn laatste film No Time To Die zou oorspronkelijk al dit jaar te zien zijn, maar is verplaats naar 2021 wegens het coronavirus.

In totaal staan 20 van de 24 James Bond-films op Youtube. De laatste vier films met Daniel Craig zitten daar helaas niet bij. Die films zijn voor MGM waarschijnlijk nog te recent om te delen. Gelukkig is er toch nog hoop voor ons, aangezien de Bond-films om de haverklap worden herhaald op RTL 7.

Opvallende move

Het is een bijzondere zet van MGM, aangezien het de laatste tijd juist in het nieuws kwam omdat het juist veel geld wil zien. De filmstudio wil maar al te graag de nieuwste James Bond proberen te verkopen. Het vroeg echter 800 miljoen dollar voor de rechten, waardoor geen enkele streamingdienst interesse had. Het kost MGM namelijk 1 miljoen dollar per maand dat de film wordt uitgesteld.

Het is niet bekend hoe lang de Bond-films beschikbaar zullen zijn op YouTube. Het is in ieder geval de ideale manier om Sean Connery te eren. De acteur overleed in oktober van dit jaar helaas op 80-jarige leeftijd. Volgens sommigen is hij de beste James Bond ooit.

Reageer op artikel:
MGM biedt James Bond-films gratis aan, maar niet in Nederland
Sluiten