Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 6 jul 2017

Micro Machines World Series is ouderwetse fun met vrienden

Met Micro Machines World Series voor de PlayStation 4 hebben we al de tweede nostalgische game binnen een week tijd. Vorige week nog konden we losgaan met Crash Bandicoot en nu hebben we de terugkeer van een serie die in 1991 op de NES begon. Tijd voor ouderwets plezier met vrienden.

Micro Machines World Series

Daarbij moeten we wel gelijk een kanttekening maken: Micro Machines World Series is een uitgeklede versie van de reeks. Het is een game die vooral draait om het online opnemen tegen andere rijders of het spelen tegen vrienden op de bank. Als jij weigert om met je console online te gaan spelen of geen vrienden hebt om tegen te racen, dan is de game niet de moeite waard. De beperkingen van de game heeft ook een voordeel. De titel is voor 25 euro op te pikken en is daarmee een ideale game om er bij te hebben en soms mee los te gaan.

Als je online speelt heb je drie modi: Battle, Race en Elimination. De eerste moet je gelijk vergeten. Het is een soort combat-modus, waarbij je met je kleine wagen rondrijdt en tegenstanders probeert af te schieten. Het is simpelweg niet leuk. Race en Elimination zijn dat gelukkig wel. Race is je standaardmodus, waarbij je over diverse parkoersen rijdt en moet proberen om als eerste over de finish te scheuren. Onderweg kun je power-ups pakken om het leven van je tegenstander zuur te maken en je moet opletten dat je op de baan blijft. Val je er af, dan ontplof je en duurt het weer even voordat je verder kunt rijden. Dit doe je trouwens allemaal op banen die zich afspelen op biljarttafels en in een hobbykamer, en dat geeft het geheel een vrolijk tintje mee.

Elimination

In Elimination rijd je op dezelfde soort banen en beschik je over power-ups. Het enige verschil is dat je in korte sessies speelt. Elke keer dat je buiten het beeld valt, omdat de leider teveel voorsprong pakt, val je af. Hoe sneller je afvalt, hoe meer minpunten je krijgt, terwijl de laatste overlevenden juist pluspunten krijgen. Het doel is om uiteindelijk jouw progressiebalk te vullen. Dat kan heel snel gaan als je een paar sessies achter elkaar wint, maar het kan ook lang duren, omdat spelers winst- en verliespunten uitwisselen en de strijd gelijk opgaat.

Deze modus is ideaal om samen met vrienden op de bank te spelen. Het is fantastisch om elkaar op te naaien en te zien wie er uiteindelijk als winnaar overblijft. Het is niet iets dat je uren achter elkaar gaat spelen, maar het is zeker leuk om een paar potjes te spelen terwijl je er een lekker drankje bij hebt. Het is vermaak dat je kunt vergelijken met de Mario Kart-reeks. Iedereen snapt wat er gedaan moet worden en het zit vol met momenten waar je daarna nog over door kunt praten.

Reageer op artikel:
Micro Machines World Series is ouderwetse fun met vrienden
Sluiten