Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 feb 2019

Er zijn nu microSD kaartjes van 1TB

Er was een tijd waarbij je al heel blij was dat je een SD-kaartje had van 8 GB om daar al je foto’s en savefiles voor PSP-games op kon opslaan. Maar inmiddels heb je steeds meer ruimte nodig. Momenteel zijn microSD-kaarten van 300 GB redelijk betaalbaar en kun je voor bijna 200 euro een 512 GB-kaartje hebben. Is dat nog niet genoeg voor je? Dan is het tijd voor de nieuwe stap met een microSD kaart van maar liefst 1TB.

microSD kaart van 1TB

Er zijn door twee partijen tijdens de MWC 2019 in Barcelona UHS-I microSDXC van 1TB aangekondigd. Zowel Micron als SanDisk (dat onderdeel is van Western Digital) hebben er één aangekondigd. Het is overigens niet voor het eerst dat er geheugenkaartjes zijn die zoveel data kunnen opslaan. Eerder op de CES 2019 werd er al een ‘gewone‘ SD kaart onthuld met een opslag van een 1TB. Maar dit is dus de eerste microSD kaart. En die kun je dus gewoon gebruiken in de Samsung Galaxy S10 Plus, die al een opslag van 1TB kan hebben. Nu kun je daar dus 2 TB van maken. Daarnaast is het een microSD kaart handig om games op de Nintendo Switch op te slaan.

microSD

Goedkoop zijn de nieuwe kaarten niet. Enkel SanDisk heeft bekend gemaakt hoeveel hun 1TB microSD kaart gaat kosten: 449 dollar. Momenteel gaan 512 GB kaarten voor 199 dollar over de toonbank, dus het is wel een flinke investering. SanDisk brengt zijn variant in april uit.

De kaart van SanDisk heeft overigens een read speed van 160 MB/s, terwijl de Micron het moet doen met 100 MB/s. Die laatste heeft dan wel weer een schrijfsnelheid van 95 MB/s, terwijl de SanDisk-variant het met 90 MB/s moet doen.

Wil je meer lezen over alles dat tijdens de MWC 2019 is onthuld? Bekijk dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes rondom het evenement in Barcelona.

Reageer op artikel:
Er zijn nu microSD kaartjes van 1TB
Sluiten