Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 31 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Microsoft 365: nieuwe Office-abonnementen moeten consumenten terugbrengen

Microsoft heeft nieuwe Office-abonnement voor consumenten onthuld, genaamd Microsoft 365 Personal en Family. De term Office verdwijnt dus. Een persoonlijk abonnement (voor één persoon) kost 7 euro per maand, terwijl Family 9,99 euro kost en toegang biedt voor zes personen.

Beide abonnementen bieden toegang tot alle bekende Office-applicaties en -programma’s en krijgen mettertijd nieuwe functies en diensten. In de komende maanden rolt Microsoft bijvoorbeeld al een nieuwe Microsoft Family Safety-app uit en komen er nieuwe functies aan voor Microsoft Teams voor consumenten. Met de Safety-app kunnen familieleden bijvoorbeeld hun locatie delen met elkaar en kan schermtijd beheerd worden. Ook kun je notificaties ontvangen wanneer iemand van huis gaat, thuiskomt of op school aankomt.

Microsoft 365: nieuwe abonnementen met extra opties

Ook biedt de app de optie aan kinderen in de gaten te houden die nog maar net kunnen autorijden, zodat ouders kunnen volgen wat er gebeurt. De gebruikersgegevens worden niet gedeeld met derde partijen.

Daarnaast komen er dus meer opties aan voor Microsoft Teams. Met het programma kunnen familie en vrienden heel gemakkelijk contact met elkaar houden en dingen met elkaar delen. Denk dan aan foto’s en video’s, maar ook aan to-do-lijstjes en locatiedeling. Verder kan er gebeld worden met video.

Microsoft Teams kan daardoor prima gebruikt worden door vrienden die tripjes plannen. Of door mensen die lid zijn van een boekenclub of andere sociale aangelegenheden. De previews voor de nieuwe functies worden in de zomer uitgerold.

Veranderingen voor Office-apps

Heb je al Office 365? Dan mag je rekenen op extra functies. Zo krijgt iedereen later toegang tot de Editor-functie van Word. Met de optie kunnen je teksten mogelijk verbeterd worden, aangezien er op woorden gelet wordt die vaak voorkomen. Ook worden je bepaalde zinnen aangeleerd en helpt Word bij het verbeteren van je schrijfstijl. Daarnaast worden later ook bijvoorbeeld zinnen vergeleken, zodat er zo min mogelijk herhaling in de tekst voorkomt.

Enkele veranderingen van Microsoft 365 op een rijtje:

  • PowerPoint gaat je helpen bij het presenteren en suggereert dat je meer variatie in je toon kunt gebruiken, bijvoorbeeld.
  • Excel moet uitgaven en inkomsten overzichtelijker maken. Microsoft maakt hiervoor ook verbinding met bijvoorbeeld je bank, zodat je altijd een net overzicht hebt. Deze optie komt aanvankelijk alleen naar de VS.
  • Excel krijgt veel meer datapunten, zoals eten, plaatsen, films en zelfs Pokémon. Zo kun je bijvoorbeeld heel snel informatie over voedingswaarden opzoeken en vergelijken. Ook deze optie komt vooralsnog alleen uit in de VS.
  • Outlook maakt het straks mogelijk dat je je persoonlijke en werkagenda kunt samenvoegen op het web.

Verder komen er meer dan 200 nieuwe templates, duizenden afbeeldingen en video’s van Getty Images, 300 nieuwe lettertypen 2800 nieuwe iconen aan.

Ook is het zo dat Microsoft Edge een nieuwe wachtwoordmanager krijgt, vergelijkbaar met die van Chrome. Met de manager kun je checken of je wachtwoord buitgemaakt is of niet, maar dan moet je hem dus wel (veilig) opslaan binnen de browser van Microsoft. Dit geldt alleen voor de mensen die dus een Microsoft 365-abonnement hebben.

In de komende weken zal iedereen met een geldig Office 365-abonnement automatisch omgezet worden naar een Microsoft 365-abonnement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft 365: nieuwe Office-abonnementen moeten consumenten terugbrengen
Sluiten