Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Digital 22 april 2020

Microsoft 365 nu beschikbaar: dit is wat je moet weten

Vanaf vandaag is Microsoft 365 beschikbaar. Dit is de nieuwe versie van Office 365, die een aantal dingen verandert voor je als abonnee. Al je favoriete applicaties en functies zijn er nog en hebben dezelfde namen, maar op het gebied van efficiëntie zal er wel wat veranderen.

We hebben eerder uitgebreid aandacht besteed aan het nieuwe abonnement van het Amerikaanse bedrijf. Hieronder gaan we in op de meest belangrijke veranderingen ten opzichte van Office 365. Let wel: de meeste opties zijn aanvankelijk beschikbaar in de Verenigde Staten, andere landen zijn later aan de beurt.

Microsoft 365 heeft de Microsoft Editor

Als je al gebruik maakt van verschillende Office-producten, dan weet je dat er een ingebouwde grammaticacontrole aanwezig is. Sommige typo’s worden automatisch rechtgetrokken en anders zie je zo’n rode lijn verschijnen. Met de Microsoft Editor, een nieuwe app binnen Microsoft 365, gaat het bedrijf een stapje verder door kunstmatige intelligentie te gebruiken.

De app controleert namelijk niet alleen de grammatica en spelling, hij kijkt naar álle elementen van je tekst. Denk dan aan formaliteiten, moeilijk te begrijpen acroniemen, gevoelige onderwerpen, inclusiviteit, duidelijkheid en beknoptheid. Er is zelfs een checker voor plagiaat. Daarnaast kun je met de app zinnen selecteren en een suggesties aanvragen zodat je hem kunt herschrijven.

Nieuwe tools voor PowerPoint

De PowerPoint-applicatie krijgt een presentatiecoach die werkt op basis van kunstmatige intelligentie. De coach luistert naar je presentatie terwijl je oefent en laat weten wanneer dingen beter kunnen. Zo kun je te snel praten, te vaak “euh” zeggen of juist heel monotoon klinken. Ook geeft de coach grammaticale tips, zodat je zelf beter uit je woorden kunt komen.

Microsoft 365
Microsoft 365 moet consumenten terugbrengen. (Afbeelding: Microsoft)

Met PowerPoint Designer krijg je wederom hulp van kunstmatige intelligentie, maar dit keer wat de aankleding van je presentatie betreft. Met een druk op de knop ziet je presentatie er professioneel uit. De dienst beschikt over meer dan 200 layouts, 8000 foto’s en gifs van Getty, 2800 iconen en 300 lettertypen (fonts).

Ingebouwde videoconferentie

Microsoft 365 biedt verder toegang tot ingebouwde videoconferentietools. Met Skype Meet Now kun je in contact komen met meerdere vrienden, familieleden of collega’s, zonder dat zij software hoeven te installeren. Microsoft Teams stelt je binnenkort ook in staat contact te onderhouden met je familie en vrienden, waardoor je de digitale plannen overzichtelijk in beeld krijgt.

Opties voor gezinnen

Het abonnement geeft ouders en verzorgers tot slot de mogelijkheid de schermtijd te bepalen, zodat kinderen niet te lang achter een scherm zitten. Dit geldt voor meerdere apps, diensten en hardware — dus ook voor de Xbox One-spelcomputer. Bovendien kun je ervoor zorgen dat ze geen content te zien krijgen die niet voor hun ogen bedoeld zijn.

Andere aanpassingen

Enkele andere aanpassingen op een rijtje:

  • Excel laat je nu ook gemakkelijk een huishoudboekje bijhouden.
  • Met Outlook voeg je je persoonlijke en werkagenda samen tot één overzicht.
  • Stemassistent Cortana kan je mails voorlezen op Android.
  • Microsoft Search op iOS herkent natuurlijke spraak.
  • Microsoft OneDrive heeft nu een extra beveiligde kluis voor je meest persoonlijke dingen.

Kosten voor het abonnement

Microsoft 365 Family kost 99 euro per jaar of 10 euro per maand. Het Personal-abonnement kost 69 euro per jaar of 7 euro per maand. Office 2019 voor Thuisgebruik en Studenten kost 149 euro per jaar en is een eenmalige aankoop. Hier lees je meer over de abonnementen.

Reageer op artikel:
Microsoft 365 nu beschikbaar: dit is wat je moet weten
Sluiten