Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Microsoft houdt vanaf nu ook Apple onder zijn hoede

Microsoft lanceerde een aantal dagen geleden bescherming voor Google Chrome en Firefox. De producent doet dit in de vorm van een Windows Defender extensie, die vanaf nu dus niet meer alleen op Windows te vinden is. Sterker nog: Microsoft neemt ook Apple onder zijn hoede en komt met een variant voor de Mac. Al heeft het daar wel zijn naam voor moeten wijzigen. 

Microsoft neemt ook Apple onder zijn hoede

Slechts een paar dagen na de lancering van de Windows Defender extensies voor Chrome en Firefox, heeft Microsoft nog een platform toegevoegd. De antivirus software, dat voorheen alleen op Windows-computers te vinden was, lijkt zich te verbreden buiten zijn comfort-zone. Microsoft neemt Apple onder zijn hoede en komt met een variant voor macOS. Echter kan de producent het niet maken om de oude vertrouwde naam te gebruiken voor Apple’s besturingsysteem. Daarom introduceert Microsoft geen Windows Defender, maar Microsoft Defender voor Mac.

Het antivirus-programma van Microsoft zal draaien op macOS Mojave, High Sierra en Sierra. Althans, daar gaan we vanuit gezien het feit dat bedrijven vanaf vandaag alvast op deze besturingssystemen los kunnen met de software. Microsoft Defender zal uiteraard exact dezelfde bescherming bieden als de Windows-tegenhanger van het programma op dit moment ook doet. Uiteraard zal het programma, net als Office for Mac, onderdeel worden van Microsoft’s AutoUpdate software. Op deze manier wordt de bescherming van je Macbook of iMac ten alle tijden voorzien van de meest recente ontwikkelingen.

Door de aanzienlijke stijging van Malware incidenten, lijkt macOS de laatste jaren minder immuun te zijn tegen aanvallen dan voorheen. Wat dat betreft is het een zeer wijze keuze om Microsoft Defender toe te laten voor het besturingsysteem van de Macbook en iMac. Daarbij is het makkelijker werken voor IT admins die zowel met Windows als Mac systemen in aanraking komen.

Microsoft Defender macOS Apple

Wanneer de algemene gebruiker Microsoft Defender kan draaien op Mac, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft houdt vanaf nu ook Apple onder zijn hoede
Sluiten