Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Tech 6 mei 2020

Microsoft biedt 100.000 dollar om hun Linux OS te hacken

Microsoft heeft er flink wat geld voor over om hun besturingssysteem op Linux te hacken. Het doel is om de veiligheid te verbeteren.

Het Amerikaanse bedrijf bouwde afgelopen jaar een Linux-versie voor Azure Sphere OS. Het is speciaal gebouwd om te draaien op chips die gebruikt worden voor het Internet-of-Things-platform van het bedrijf en moet deze devices dan ook beschermen.

Hackwedstrijd

Om zeker te weten dat het veilig is, heeft de softwaregigant een wedstrijd uitgeschreven voor hackers. Als het hen de aankomende drie maanden lukt om het platform van het bedrijf te hacken, kunnen ze rekenen op een beloning van 100.000 dollar. Om mee te kunnen doen, moeten deelnemers zich voor 15 mei inschrijven. De competitie begint op 1 juni en duurt drie maanden.

Azure Sphere wordt door verschillende grote bedrijven gebruikt om hun infrastructuur te beschermen. Starbucks is nu bezig om het programma te gebruiken in hun winkels om de koffie te verbeteren. Zo verzamelt het data zoals de kwaliteit van het water en de temperatuur van de koffie en beveiligd het dat met het programma van Microsoft. Het bedrijf verwacht dat in de komende jaren het IoT flink gaat toenemen. Miljarden devices zullen in huizen en bedrijven aangesloten zijn op het netwerk, waardoor een slecht beveiligd apart een groot risico kan vormen. Door Azure Sphere nu al goed voor elkaar te hebben, hoopt het bedrijf een goede basis voor de toekomst leggen.

Microsoft biedt hackers vaker geld aan om bugs en of lekken in de beveiliging te vinden. In januari bood het bedrijf nog 20.000 dollar aan voor mensen die kwetsbaarheden konden ontdekken in het Xbox Live-netwerk.

ZDnet

Reageer op artikel:
Microsoft biedt 100.000 dollar om hun Linux OS te hacken
Sluiten