Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 feb 2019

Microsoft begint met teasen van HoloLens 2 voor deze maand

Op 24 februari barst het Mobile World Congres, ‘s werelds grootste smartphonebeurs. Het wordt de interessantste editie sinds jaren, dankzij de opkomst van opvouwbare smartphones. Daarnaast kun je ook flagships als de Samsung Galaxy S10 verwachten. Microsoft is ook aanwezig, maar niet met een smartphone. Maak kennis met de Microsoft HoloLens 2.

Microsoft HoloLens 2

Alex Kipman, Microsofts grote man achter de HoloLens, heeft een teaser van 42 seconden gedeeld. De video bereidt je voor op de persconferentie van het bedrijf, die op 24 februari plaats zal gaan vinden. De video is zeer cryptisch, dus verwacht geen duidelijke details. De real deal komt pas over enkele weken, wat gelukkig al zeer snel is.

We zien een soort processor, en het lijkt erop dat Microsoft naar carbon fiber hint. Microsoft werkt al een tijdje aan de volgende generatie van de HoloLens, de augmented reality-bril van het bedrijf. De techgigant ziet een toekomst voor zich waar men in allerlei disciplines een HoloLens gebruikt.

Dokters zien een digitale overlay met de gezondheidsgegevens van de patiënt, in het openbaar vervoer speel je een spelletje en taxi-chauffeurs krijgen route-aanwijzingen. Een digitale laag die over de werkelijkheid geplaatst wordt dus.

De HoloLens 2 draagt de codenaam Sydney. Maar wat is er dan allemaal nieuw? Geruchten wijzen op een verbeterd gezichtsveld, verbreedt dus. Ook schijnt de nieuwe headset een stuk lichter te zijn, waardoor het dragen een stuk comfortabeler zou zijn.

De teaser lijkt een soort AI-chip te tonen, dus wellicht gaat Microsoft hoge ogen gooien met slimme features. De HoloLens 2 wordt naar verwachting geleverd met de nieuwste Kinect-sensor en maakt gebruik van de Snapdragon 850 ARM.

Verder blijft de innovatieve headset vooral een groot mysterie. Het echte mainstream debuut van de HoloLens laat waarschijnlijk nog jaren op zich wachten, maar op 24 februari gaan we al ontdekken hoe die toekomst er volgens Microsoft uit gaat zien. Check in de tussentijd ook de Samsung Galaxy S10.

Reageer op artikel:
Microsoft begint met teasen van HoloLens 2 voor deze maand
Sluiten