Jelle van Es
Jelle van Es Games 19 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft doet opvallende belofte: verschijnt Xbox Series X dit jaar nog?

Gisteren was het de PlayStation 5 die even in de spotlight stond. Sony maakte in een video die vooral bedoeld was voor ontwikkelaars de specificaties bekend van de spelcomputer. En dan wil Microsoft een antwoord geven over de Xbox Series X.

Het bedrijf liet op de officiële website van de Xbox Series X weten dat de nieuwe spelcomputer eind dit jaar uitkomt. Waarschijnlijk wordt hij in november uitgebracht.

Xbox Series X komt eind dit jaar

Want in eerste instantie waren er verschillende regio’s waarin werd gesteld dat de Xbox Series X met Thanksgiving in de schappen moest liggen. Dat is op 26 november in de Verenigde Staten en dat zou geen gekke periode zijn. Inmiddels is dat aangepast en liet Xbox Community Manager Larry Hryb weten dat dat een voorbarige boodschap was. Volgens hem moest er gecommuniceerd worden dat de nieuwe spelcomputer met de feestdagen gelanceerd wordt. Omdat Thanksgiving echter gezien wordt als het begin van de feestdagen periode, zou die datum alsnog redelijk kunnen. Op de Nederlandse pagina zien we overigens de onderstaande boodschap.

Xbox Series X releasedatum
De boodschap op de Nederlandse pagina (Afbeelding: Microsoft)

Nu is er nog geen vaste datum genoemd en in het verleden wordt er wel vaker een bericht als deze uitgebracht en wordt er uiteindelijk nog vanaf geweken. Maar het is mooi om te zien dat we in deze tijden van films en series die uitgesteld worden, dat Microsoft ons nog enige vorm van zekerheid geeft door te stellen dat de Xbox Series X eind dit jaar komt. Daarbij moeten we overigens wel nog even afwachten hoe het straks zit met beschikbaarheid.

Het zou kunnen dat de voorraad van de Xbox Series X niet zo groot is als dat we misschien zouden hopen. Dat zou betekenen dat er weinig exemplaren beschikbaar zijn of dat de spelcomputer in bepaalde regio’s later komt. Dat laatste was destijds het geval met de Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft doet opvallende belofte: verschijnt Xbox Series X dit jaar nog?
Sluiten