Mark Hofman
Mark Hofman Apps 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Hou het coronavirus nauwlettend in de gaten: Microsoft lanceert tracker voor Bing

Het coronavirus (COVID-19) heeft de wereld in zijn greep en het is belangrijk dat jij goed op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Om daarbij te helpen heeft Microsoft een live-tracker geïntroduceerd voor zoekmachine Bing.

Dankzij de tracker is het namelijk mogelijk om de meest recente ontwikkelingen goed in de gaten te kunnen houden. Naast het feit dat de wereldkaart je het aantal geïnfecteerde gevallen laat zien, wordt je ook op de hoogte gebracht van het laatste nieuws.

Een goed idee waar jij als burger echt wat aan kan hebben. We duiken er iets dieper in.

Microsoft introduceert tracker voor Bing

Microsoft heeft een dashboard gebouwd dat gebruikers inzicht geeft over het coronavirus. Zo is het mogelijk om het aantal geïnfecteerde mensen wereldwijd te bekijken, maar ook per land. Dit kan door middel van de wereldkaart die je in beeld krijgt wanneer je het dashboard opent.

Microsoft Bing dashboard
Aantal gevallen op de wereldkaart (Afbeelding: Microsoft / screenshot: WANT)

Wanneer je inzoomt op een bepaald land, zoals Nederland, krijg je de gegevens van dat land te zien. Niet alleen hoeveel mensen geïnfecteerd zijn, maar ook het aantal mensen die het virus helaas niet overleefd hebben.

Microsoft Bing dashboard coronavirus
De cijfers uit Nederland (Afbeelding: Microsoft / screenshot: WANT)

En eerlijk is eerlijk, het dashboard geeft ons wel aardig wat informatie. Zo is het niet alleen mogelijk om per land te zien wat er aan de hand is, maar houdt het dashboard ook het laatste nieuws in de gaten. Nieuwsartikelen zijn te vinden onder de cijfers die gedeeld worden. Best handig om de meest recente ontwikkelingen en maatregelen, zoals die van gisteravond, goed in de gaten te kunnen houden.

Daarnaast krijgt je ook een aantal video’s aangeboden. Dit gaat dan voornamelijk over informatieve onderwerpen zoals “Wat is het coronavirus nu eigenlijk?”

Microsoft Bing dashboard
Cijfers gecombineerd met nieuwsberichten (Afbeelding: Microsoft / screenshot: WANT)

Zelf het dashboard zien? Dat kan via deze link!

WHO deelt data coronavirus

De data die te vinden is in het dashboard is afkomstig van de World Health Organization (WHO). Maar dat is niet de enige data. Ook de cijfers van de Amerikaanse centra voor Disease Control and Prevention (CDC) en de Europese centra voor Disease Prevention and Control (ECDC) zijn in te zien.

Naast Microsoft is ook Google bezig met een soortgelijke manier om mensen op de hoogte te houden van de uitbraak. Al zal dat bedrijf zich voornamelijk richten op mensen uit de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hou het coronavirus nauwlettend in de gaten: Microsoft lanceert tracker voor Bing
Sluiten