Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 mrt 2020

Microsoft Build 2020 aangekondigd (maar wel in een geheel ander jasje)

Microsoft heeft vannacht een nieuwe editie van zijn Build-conferentie aangekondigd. Het evenement zou van 19 mei tot en met 21 mei plaatsvinden, maar het fysieke gedeelte gaat niet door. Het evenement krijgt een ander jasje.

Gezien er veel evenementen afgelast wordt door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19), pakt Microsoft het anders aan. Net zoals bedrijven als Huawei het doen, zal ook Microsoft Build dit jaar digitaal te volgen zijn.

Microsoft Build dit jaar digitaal

Tegenover Amerikaanse website The Verge maakt Microsoft bekend dat het gaat om een geheel ‘nieuw virtueel format’. Uiteraard roept zo’n uitspraak direct vragen op, maar een antwoord krijgen we op dit moment niet.

Op de website van Microsoft Build is de wijziging overigens nog niet te vinden. Daar staat nog dat het bedrijf de ontwikkelingen rondom COVID-19 goed in de gaten houdt. Mocht het nodig zijn, dan zal Microsoft de juiste maatregelen nemen. Iets dat in lijn ligt met wat het bedrijf tegenover The Verge bekend maakt.

Microsoft Surface Duo Microsoft Surface Neo
Microsoft Surface Duo. (Afbeelding: Microsoft)

Hoe de nieuwe digital vorm er precies uitziet weten we dus niet. Wel weten we ongeveer wat het bedrijf zal bespreken. Zo verwachten we meer informatie over de nieuwe Windows-versie Windows 10X. Dat systeem is gemaakt voor apparaten met twee schermen. Dit systeem zou ook een Android-variant krijgen voor telefoons met twee schermen.

Meer bedrijven voelen het coronavirus

We weten inmiddels wel wat voor een impact het coronavirus heeft op de wereld. Niet alleen op het gebied van gezondheid (wat uiteraard het meest belangrijke is), maar ook zeker in de markt waar wij ons dagelijks mee bezighouden.

Zo is Microsoft het derde bedrijf dat een groot (fysiek) evenement moet schrappen wegens de gezondheidsrisico’s dat het virus met zich meebrengt. Eerder schrapte Google zijn I/O conferentie al en trok Facebook de stekker uit F8.

Daarbij gaan ook veel beurzen niet door. In februari werd het Mobile World Congress al geschrapt in Barcelona. Maar ook beurzen als de Game Developers Conference en SXW gaan niet door. Net als ‘s werelds grootste gamebeurs ter wereld trouwens. E3 2020 wordt een online evenement.

Reageer op artikel:
Microsoft Build 2020 aangekondigd (maar wel in een geheel ander jasje)
Sluiten