Microsoft gaat digitaal met veel Office nieuws

Microsoft is van plan een digitale persconferentie te houden op 31 maart. De conferentie is digitaal door de uitbraak van het coronavirus.

Normaal gesproken houdt het bedrijf uit Redmond zijn jaarlijks persconferentie in New York City. Wie het evenement live bij wil wonen, moet vroeg uit de veren komen. Om 5 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd zal het evenement namelijk plaatsvinden.

Microsoft komt met een nieuw soort abonnement

Verwacht wordt dat er meer bekend wordt over Microsoft’s plannen met Office 365. Waarschijnlijk komen er nieuwe apps en diensten bij die gebruikers van het programma nog productiever zullen maken. Ook zou het goed kunnen dat er een nieuw ‘Life’ abonnement komt. Met dat abonnement kan je onder meer je locatie delen, een familiekalender op meerdere accounts gebruiken en documenten delen. Zulke functies lijken erop te wijzen dat het abonnement gericht is op gezinnen.

Wat niet voor de hand ligt, is dat er ook nieuwe Surface toestellen zullen worden aangekondigd. Microsoft staat er normaal gesproken om bekend dat ze die apparaten juist in deze periode van het jaar bekendmaken. Daarom zullen we nog even geduld moeten hebben voor de opvolger van de Surface Go en de Surface Book 3. Waarschijnlijk horen we daar in mei meer over.

Microsoft Surface Pro 7 preview
Nieuwe Surface apparaten worden er helaas nog niet verwacht. (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Het internet biedt uitkomst

Het is niet de eerste keer dat Microsoft een digitale conferentie aankondigt. Al eerder liet het bedrijf weten dat Microsoft Build in de gebruikelijke fysieke staat werd afgelast. Daarop besloot het bedrijf de conferentie voor ontwikkelaars te verplaatsen naar het wereldwijde web.

Op Build wordt er naar verwachting meer bekendgemaakt over Microsoft’s plannen op het gebied van dubbele schermen voor zowel Android als Windows 10X. Toestellen als de Galaxy Fold laten immers zien dat er steeds meer telefoons zullen verschijnen waar ondersteuning voor meerdere schermen nodig is.

Deze week maakte Microsoft nog bekend om het coronavirus via zoekmachine Bing nauwlettend te gaan tracken. Zo kan je precies achterhalen hoe het virus zich rond de hele wereld verspreidt.

Reageer op artikel:
Microsoft gaat digitaal met veel Office nieuws
Sluiten