Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 6 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Edge heeft Google Chrome in het vizier: dit is er aan de hand

De gok die Microsoft nam met de browser Microsoft Edge (Chromium) werpt z’n vruchten af. In elk geval op de korte termijn, zo blijkt nu. Bleeding Computer schrijft dat Edge momenteel op de hielen van Google Chrome zit en Firefox al ingehaald heeft qua populariteit.

Er wordt gekeken naar het gebruik van de browser. De website NetMarketShare schrijft dat 7,6 procent van gebruikers op de desktopbrowsermarkt in maart gebruikmaakte van Microsoft Edge. Dat heeft Firefox van Mozilla flink wat marktaandeel gekost, namelijk 7,2 procent. Desondanks werpt Google Chrome nog steeds een grote schaduw op als het om marktaandeel gaat, aangezien die populaire browser maar liefst 68,5 procent in handen heeft.

Microsoft Edge is heel populair

Aangezien de Chromium-versie van Microsoft Edge nog geen drie maanden oud is, mag je ook niet verwachten dat de browser dat aandeel evenaart. Desondanks is het een prestatie dat Edge al zo veel van het aandeel van Firefox heeft afgesnoept.

Microsoft Edge-logo
Microsoft Edge-logo. (Afbeelding: Microsoft)

Hoe Microsoft Edge zo snel heeft kunnen groeien, is niet bepaald een raadsel. De browser wordt standaard meegeleverd met Windows 10 en wordt door menig zakelijke gebruiker dankbaar omarmd. Bovendien kennen veel mensen natuurlijk de softwareproducten van Microsoft, waardoor er direct meer vertrouwen is dan bij andere spelers op de desktopbrowsermarkt.

Daarnaast moeten we ook niet onderschatten dat de nieuwe versie van Edge zo’n beetje elk probleem oplost dat de oude versie meenam, door nu dus gebruik te maken van dezelfde engine (basis) als Google Chrome. Voorheen maakte Edge nog gebruik van een eigen engine van Microsoft. Daardoor is er nu veel meer mogelijk: denk dan aan een snellere ervaring, evenals het installeren van verschillende extensies.

De Microsoft Edge had altijd de twijfelachtige eer dé browser te zijn waarmee je een andere browser downloadde. Maar nu zou het zomaar kunnen zijn dat je die stap niet meer hoeft uit te voeren na het installeren van een nieuw systeem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bleeding Computer

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft Edge heeft Google Chrome in het vizier: dit is er aan de hand
Sluiten