Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 feb 2019

Microsoft wilt dat je stopt met Internet Explorer gebruiken

Het is ondertussen alweer vier jaar geleden dat Microsoft Internet Explorer schrapte als merk. Ja, dat lees je goed: Edge is alweer vier jaar de browser van de fabrikant. De modernere browser werd geïntroduceerd met Windows 10.

Microsoft waarschuwt voor Internet Explorer

Internet Explorer bleef bestaan, als overgangsfase en voor bedrijven. Microsoft ondersteunt de browser echter niet meer met nieuwe standaarden voor het web. Dat Internet Explorer verleden tijd is, is nu nog een stuk duidelijker geworden.

Chris Jackson, cybersecurity-expert in de Windows-divisie van Microsoft, legt uit wat de “gevaren van het gebruik van Internet Explorer als uw standaardbrowser zijn.”

Een groot aantal bedrijven gebruikt nog steeds Internet Explorer, vooral voor oudere web-apps die niet gemoderniseerd zijn. Microsoft heeft de afgelopen jaren veel tijd en moeite gestoken in het overhalen van dergelijke partijen om hun oude apps te vernieuwen. Veel bedrijven bleven echter steunen op de vertrouwde omgeving die Internet Explorer bood. Door de compatibiliteitsmodus was en is dat ook goed mogelijk.

Microsoft is nu echter zeer duidelijk over de impact van die keuze: “Internet Explorer is een compatibiliteits-oplossing,” zo waarschuwt Jackson. “Het is geen browser die je dagelijks moet gebruiken voor al je web browsing. We ondersteunen er geen nieuwe web standaarden meer voor, en ondanks het feit dat veel sites prima werken, testen de meeste ontwikkelaars hun diensten niet meer voor Internet Explorer. Ze testen op moderne browsers.”

Oplossing

Het helpt niet dat Edge enkel beschikbaar is op Windows 10. Bedrijven die om wat voor reden dan ook nog draaien op Windows 7 of Windows 8, hebben dan ook pech. Daar heeft het Amerikaanse bedrijf echter ook een oplossing voor. De komende weken begint Microsoft met het testen van een Chromium-gebaseerde versie van Edge. Daarmee wordt de browser losgekoppeld van Windows 10, en kun je er ook gebruik van maken op Windows 7 en Windows 8.

Microsoft

Reageer op artikel:
Microsoft wilt dat je stopt met Internet Explorer gebruiken
Sluiten