Deze Microsoft app vertelt je precies hoe goed je emoji’s na kunt doen

Emoji’s zijn ooit in het leven geroepen om saaie tekst wat meer persoonlijkheid te geven en om wat meer duidelijkheid te creëren met betrekking tot wat je precies bedoelt met je berichtjes. De emoji’s mimieken menselijke uitdrukkingen en op sommige na doen ze dat redelijk goed. Maar heb jij je ooit afgevraagd hoe goed jij bent in het mimieken van de uitdrukkingen van emoji’s? Waarschijnlijk niet, maar als je het je nu toch afvraagt, heeft Microsoft een app in het leven geroepen om dat eens te kunnen testen.

Emoji’s nadoen en delen

De app gaat onder de naam Emoji8 en kun je gratis downloaden in de Microsoft Store. Hij is dus helaas niet voor op de Mac. Al je ermee aan de slag gaat krijg je eerst een emoji te zien, die je vervolgens na moet doen. De webcam van je laptop registreert je gezicht, terwijl machine learning aan de slag gaat om te “raden” welke gezichtsuitdrukking je laat zien. Vervolgens krijg je een score in de vorm van een percentage en ben je dus wel of niet goed in het nadoen van poppetjes, die op hun beurt weer gezichtsuitdrukkingen nadoen van mensen. Als je na de test nog meer van je tijd wilt besteden aan gezichtsuitdrukkingen, heb je nog de optie om een gif bestand te maken van je gekste gezichtsuitdrukkingen en deze te delen met je vrienden via Twitter.

Microsoft Emoji8

Pronken met machine learning

Het is misschien leuk om de app een keer te proberen als je zin hebt in wat gezichtsgymnastiek maar waar de app misschien niet ontzettend nuttig lijkt voor gebruikers, is het wel een manier voor Microsoft om zijn machine learning skills te laten zien. De app zou duidelijk moeten maken hoe snel en flexibel Microsoft’s machine learning technologie al is, wat misschien meer vertrouwen geeft in de AI capaciteiten van het bedrijf.

Begin vorige maand kwam Microsoft tijdens het Surface Event met een paar andere dingen, die hoogstwaarschijnlijk wat meer mensen zullen aanspreken dan de Emoji8 app. Dit zijn de vijf grootste onthullingen van het Surface evenement.

The Verge

Reageer op artikel:
Deze Microsoft app vertelt je precies hoe goed je emoji’s na kunt doen
Sluiten