Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 apr 2020

Microsoft zet stop op alle fysieke evenementen tot juli 2021

Microsoft maakt vandaag bekend dat het tot de zomer van volgend jaar geen fysieke evenementen meer organiseert. Dit geldt voor zowel interne als externe evenementen.

Het is uiteraard wel de bedoeling dat een bedrijf als Microsoft, op dat gebied, niet stil blijft staan. Zo zullen tot en met juli 2021, dat is de maand tot wanneer Microsoft misschien weer iets op fysiek gebied gaat doen, alleen digitale evenementen plaatsvinden.

Microsoft alleen digitaal tot 1 juli 2021

De verlenging komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder werd al duidelijk dat het bedrijf tot het einde van het jaar geen fysieke evenementen zou organiseren. Daarbij werd al verwacht dat deze periode verlengd zou worden door het bedrijf. Iets dat nu dus gebeurt.

Microsoft maakt de nieuwe datum bekend in een e-mail aan bezoekers van de MVP & RD Summit. Dit evenement stond op de planning van 28 maart tot 2 april 2021. Op Twitter is een deel van de e-mail te vinden, waarin ook duidelijk wordt dat alle evenementen tot juli 2021 niet doorgaan. Dat betekent dus geen fysieke Build 2020, Ignite 2020 en Build 2021.

Microsoft zegt hierdoor dus niet alleen de eigen evenementen af. Op deze manier is het bedrijf ook niet aanwezig op CES Las Vegas van 2021. Ook is de verwachting dat het bedrijf niet aanwezig is op de E3 van volgend jaar.

Zullen meer bedrijven volgen?

We weten op dit moment niet hoelang deze pandemie nog onder ons zal zijn. We weten ook niet wat de toekomst ons te bieden heeft en hoelang de maatregelen nog zullen gelden. Daarom neemt Microsoft bijvoorbeeld het zekere voor het onzekere, maar zullen meer bedrijven volgen?

We krijgen een kleine dejavu van het hele gebeuren. In februari begonnen de eerste bedrijven het Mobile World Congress stuk voor stuk af te zeggen. Het begon met LG, maar als snel sloten Amazon en Sony zich aan. Iets wat we voor deze situatie eigenlijk ook wel verwachten.

Ook al zou het virus rond de zomer onder controle zijn, dan zijn zulke evenementen alsnog een groot risico. Mensen van over de hele wereld zijn vaak aanwezig bij dit soort bijeenkomsten en dat zou zomaar eens voor een nieuwe opleving van het virus kunnen gaan zorgen. Dat is niet bewezen, maar een verwachting. En dat bedrijven zich niet aan dat risico willen branden, lijkt daar een logische reactie van te zijn.

De tijd zal het ons leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft zet stop op alle fysieke evenementen tot juli 2021
Sluiten