Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Family Safety-app brengt ouders mogelijk rust waar nodig

In dit digitale tijdperk, maar ook in de echte samenleving, kunnen ouders wel wat hulp gebruiken. De Microsoft Family Safety-app kan die rol mogelijk vervullen in je gezin. Met de app kun je namelijk een aantal dingen in de gaten houden als het om je kinderen gaat.

De Microsoft Family Safety-app is onderdeel van het nieuwe Microsoft 365-abonnement, dat binnen nu en enkele weken uitgerold wordt. Er is wel een duidelijke kanttekening: niet alle nieuwe diensten binnen dat abonnement komen ook meteen naar andere landen naast de Verenigde Staten, dus moeten we nog even bekijken of deze app meteen naar Nederland komt.

Dit kun je met Microsoft Family Safety

Met de app kunnen voornamelijk ouders een hoop dingen doen met betrekking tot hun kroost. Zo kan bijvoorbeeld de schermtijd van verschillende apparaten in huis beperkt en gecontroleerd worden. Denk dan aan apparaten zoals een computer, Xbox of Android. Ook kunnen ouders notificaties krijgen wanneer hun kinderen van huis gaan, weer thuis komen of juist op school zijn aangekomen. Dat gaat natuurlijk door middel van locatiedeling.

Microsoft Family Safety
De Microsoft Family Safety-app. (Afbeelding: Microsoft)

Daarnaast kan Microsoft Family Safety ouders ook op de hoogte brengen van aankomende schoolopdrachten en andere belangrijke agendapunten. Als je de app instelt dat je over dit soort zaken ook op de hoogte gebracht wil worden, dan kun je daar notificaties over krijgen. Er is zelfs een optie voor jong-volwassenen die hun rijbewijs net hebben. Ouders krijgen dan een rapport te zien van hun rijvaardigheid. Ook kan de app kinderen goed rijgedrag aanleren.

Daarnaast kunnen ouders beperken wat voor content kids kunnen bekijken met de Microsoft Family Safety-app. Denk dan ook aan de games die ze kunnen spelen en de websites die ze mogen bezoeken. In de komende maanden verschijnt er een beperkte preview van de app voor Android en iOS; op iOS kun je helaas niet de schermtijd en apptoegang beperken. Dat heeft te maken met beperkingen die vanuit Apple opgelegd zijn. Gelukkig biedt Apple wel genoeg opties aan voor ouderlijk toezicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft Family Safety-app brengt ouders mogelijk rust waar nodig
Sluiten