Sam Dille
Sam Dille Gaming 2 dec 2020

Microsoft Flight Simulator komt met nieuwe spraakmakende update

Goed nieuws voor fans van Microsoft Flight Simulator. De hyperrealistische game komt met een nieuwe update. Deze maakt het mogelijk om met elke headset in virtual reality te vliegen.

Fans hoeven niet lang meer te wachten. Op 23 december wordt de langverwachte virtual reality update voor Microsoft Flight Simulator vrijgegeven, als onderdeel van Sim update 2. Dit kondigde de ontwikkelaar van de game aan tijdens een livestreamsessie op Twitch. Eerder werd gedacht dat deze VR-update alleen beschikbaar was voor Microsoft VR-apparaten. Ontwikkelaar van de game, Asobo Studio, zegt echter dat de update voor elk apparaat beschikbaar zal zijn.

Een ander plan dan verwacht

In juli van dit jaar werd voor het eerst een virtual reality-modus voor Microsoft Flight Simulator aangekondigd. Destijds vertelde Asobo Studio, de ontwikkelaar van Flight Simulator, dat ze samenwerkt met het team van HP om de release af te stemmen op de lancering van de nieuwe Reverb G2-headset. Dit zou betekenen dat je de game alleen zou kunnen spelen met deze headset. Gelukkig is dit plan gewijzigd.

Microsoft Flight Simulator 2020
Boven Schiphol (Screenshot: Lenno van Dekken)

De sim is niet het enige wat in VR zal werken. Ook alle menu’s zullen te zien zijn met een headset op. Terwijl je de game speelt hoef je dus nergens meer je headset voor af te doen.

Voor wie nog niet bekend is met Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator is een simulatiegame, waarin je verschillende vliegtuigen kunt besturen. Door toepassingen van de meest moderne technologieën, waaronder cloud computing en kunstmatige intelligentie, lijkt het net alsof je daadwerkelijk door de lucht zweeft. Eerder dit jaar is de nieuwste versie van de game uitgebracht. Microsoft Flight simulator 2020 is de eerste Flight Sim-release van Microsoft sinds een lange tijd. Microsoft heeft in samenwerking met het Franse Asobo Studios de game ontwikkeld.

Lees onze review

Een tijdje geleden hebben wij de game getest. Lees hier wat we van Microsoft Flight Simulator vinden.

Reageer op artikel:
Microsoft Flight Simulator komt met nieuwe spraakmakende update
Sluiten