Microsoft heeft HoloLens 2 officieel uitgebracht (maar niet voor jou)

De Microsoft HoloLens 2 is vanaf vandaag officieel uitgebracht. Eerder dit jaar werd de mixed reality headset al aangekondigd en werd bekend dat het product in september zou verschijnen. Microsoft heeft die deadline misgelopen en brengt de headset dus vandaag op de markt.

De HoloLens 2 is te koop in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Althans, alleen voor bedrijven en ontwikkelaars. De nieuwe headset van Microsoft is namelijk niet te koop voor de consument. Dus jij hebt er eigenlijk helemaal niets aan.

Microsoft HoloLens 2: voor de zakelijke markt

Ondanks het feit dat Microsoft een aantal games en kunst-apps heeft getoond op de HoloLens 2, is de augmented reality bril voornamelijk bedoeld voor de zakelijke markt. Denk hierbij aan mensen die werken in de bouw, op het land of in een auto-fabriek. Het idee achter de HoloLens 2 is dat informatie in je kijkveld wordt geprojecteerd, om op die manier beter door te kunnen werken. Dingen als de luchtdruk van een bepaald pomp of informatie over een onderdeel van een auto kunnen door de bril over de “echte wereld” geprojecteerd worden. Op deze manier moet de werknemer een stuk beter zijn werk kunnen doen.

Wie de HoloLens 2 aan zou willen schaffen moet contact opnemen met Microsoft. Vervolgens zal er gekeken worden naar de gegevens van het bedrijf en de mogelijkheden om de HoloLens 2 te leveren.

Hoe werkt de bril?

De Microsoft HoloLens 2 is een mixed augmented reality bril, wat inhoudt dat computerbeelden over de echte wereld worden geplakt. De exacte werking van deze bril is wat lastig uit te leggen, maar we proberen het zo toegankelijk mogelijk te vertellen.

Het beeld wat je ziet, wanneer je de bril op hebt, wordt geprojecteerd met lasers. Deze lasers schijnen licht op een aantal spiegels die op een bepaald ritme trillen. Deze spiegels trillen op een dusdanige snelheid, dat er door de lasers en het licht een soort beeld op deze spiegels ontstaat. Dit beeld wordt vervolgens weer op glazen, die voor de ogen van de gebruiker zitten, geprojecteerd. En zo krijgt Microsoft het dus voor elkaar om computerbeelden in de “echte wereld” te plaatsen.

Wat ons betreft een sterk staaltje technologie, dat overigens wel met een flink prijskaartje gepaard gaat. De Microsoft HoloLens 2 kost $3500.

Reageer op artikel:
Microsoft heeft HoloLens 2 officieel uitgebracht (maar niet voor jou)
Sluiten