Microsoft HoloLens 2 nu beschikbaar (maar niet voor iedereen)

Ondanks dat de Microsoft HoloLens 2 nog uit moet komen heeft men vandaag al wat laten weten over de ontwikkelaarsversie. Naast dat we enkele specificaties weten is het ook bekend hoeveel het model gaat kosten.

Microsoft HoloLens 2

Microsoft heeft vandaag een ontwikkelaarsversie van de HoloLens 2 headset aangekondigd. Dit liet onder andere The Verge weten. Het model gaat 3500 dollar kosten, wat evenveel is als de versie welke bedrijven later dit jaar kunnen bestellen. Geïnteresseerden hebben de keuze om de HoloLens set met 99 dollar per maand af te betalen of het bedrag in één keer te voldoen.

De set bevat naast HoloLens 2 hardware ook proefversies voor Unity Pro en een Unity PiXYZ Plugin voor CAD data. Microsoft heeft laten weten dat ontwikkelaars vanaf eind mei ook gebruik kunnen maken van de Unreal Engine 4. Tevens krijgen kopers ook 500 dollar aan credit bij Azure-diensten.

De commerciële versie zal deze extra’s echter niet hebben, maar wel wat duurder zijn. Hiervoor betaal je namelijk 5000 dollar, of 125 per maand. Wel krijgen kopers er een licentie voor Dynamics 365 Remote Assist bij.

Hololens 2

Veelzijdig product

De HoloLens moet voor allerlei toepassingen gebruikt kunnen worden. Zo moet het toestel bedrijven gaan assisteren met reparaties door bijvoorbeeld op het scherm weer te geven waar er iets mis is. Ook zou het product tijdens operaties gebruikt kunnen worden, al nemen we aan dat Microsoft het eerst uitgebreid in andere vakgebieden laat testen voordat ze zich hieraan wagen.

Daarbij kunnen particulieren de HoloLens gebruiken om tijdens het koken bepaalde instructievideo’s op Youtube af te spelen. Gezien het prijskaartje is de kans echter de klein dat veel consumenten de gadget in de nabije toekomst zullen bestellen.

Er is echter nog geen exacte releasedatum voor de HoloLens 2 bekend, maar vermoedelijk zal deze dit jaar nog uitkomen. Naast de HoloLens 2 is Microsoft momenteel ook bezig met het produceren van een variant op de Apple Airpods.

Reageer op artikel:
Microsoft HoloLens 2 nu beschikbaar (maar niet voor iedereen)
Sluiten