Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 7 jul 2020

Microsoft lijkt interesse te hebben in Warner Bros: exclusives voor de Xbox?

Microsoft heeft interesse in Warner Bros. Interactive Entertainment en wil het bedrijf mogelijk overnemen. Mocht dat gebeuren dan kunnen we vanuit deze tak van het gigantische bedrijf dus exclusieve games voor de Xbox verwachten.

Het nieuws is niet officieel, maar wordt gemeld door twee bronnen van The Information. We komen achter het verhaal dankzij de mensen van Android Central die melding maken van de ontwikkeling.

Microsoft heeft interesse in Warner Bros.

Een aantal weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat AT&T van Warner Bros. Interactive Entertainment af wilde. De game-divisie van de gigantische studio lijkt dus thuis te zitten met een verkoopbord in de voortuin. Onder deze divisie vallen andere studios als Rocksteady, NetherRealm, Monolith en vele anderen. Dat betekent dus ook een aantal klassieke titels als Mortal Kombat en dat mag wat kosten. AT&T lijkt ergens tussen de 2 miljard en 4 miljard dollar te willen vangen voor Warner Bros.

Nu lijkt het er sterk op dat Microsoft, volgens twee bronnen van The Information, interesse heeft in de studio. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf studios als Double Fine Productions, Obisidan Entertainment, Playground Games en Ninja Theory aangetrokken. Met de komst van Warner Bros. Interactive Entertainment, en alles dat daarbij komt kijken, breidt Microsoft de boel wel flink uit.

Het zou een mooie stap zijn voor Microsoft, zeker met oog op exclusieve games. Het is geen geheim dat Sony met PlayStation op dat gebied heel veel meer te bieden heeft. Met het aantrekken van de studio’s kan Microsoft beginnen met een aardige inhaalslag. Zeker wanneer je in het bezit bent van een grote gamefranchise als Mortal Kombat of de Batman Arkham serie.

Naast Microsoft lijken ook Take- Two Interactive, Electronic Arts en Activision geïnteresseerd in Warner Bros. Interactive. Deze studio’s zouden volgens The Information een bod willen doen op de game-divisie van het bedrijf.

Reageer op artikel:
Microsoft lijkt interesse te hebben in Warner Bros: exclusives voor de Xbox?
Sluiten