Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24 feb 2019

Microsoft introduceert de Hololens 2 voor op de operatietafel en meer

Een paar jaar geleden onthulde Microsoft zijn Hololens. Het was een project waarbij Augmented Reality naar een hoger niveau getild werd. Met de bril op je kop zou het mogelijk zijn om in je huis allemaal schermen in je blik te tonen. Zonder dat je een iPad of een tv moest gebruiken zou je op die manier kunnen Netflixen of een Youtube-video kunnen bekijken. Dat laatste zou ideaal zijn om te koken. De Hololens heeft verschillende presentaties gekend, maar een commerciële release is er nog niet geweest. Toch komt Microsoft nu al met de Hololens 2. En daarmee richt het bedrijf zich duidelijk op de zakelijke markt.

De Hololens 2 van Microsoft

De Hololens 2 werd tijdens de Microsoft-presentatie op de MWC 2019 onthuld. Het device is volgens het bedrijf het resultaat van de samenwerking van verschillende teams binnen het bedrijf die werkten aan Azure, Hololens (1), Dynamics 365 en Microsoft Devices. Het nieuwste stukje techniek is volgens Microsoft een vooruitstrevend stuk hardware waarbij mixed reality dankzij cloud services tot leven komt. Hieronder een trailer van de Hololens 2.

De Hololens 2 is vooral bedoeld voor bedrijven. Zo werd er tijdens een techdemo voor journalisten de mogelijkheid gegeven om hen een ATV te laten repareren. Op de Hololens 2 konden zij zien wat er mis was met de machine en bleek het vooral een simpel geval te zijn van een bout aandraaien. Maar uiteindelijk moet het de bedoeling zijn dat de Hololens 2 gebruikt gaan worden bij de constructies in de fabriek. Zo kan ik me goed voorstellen dat het in de auto-industrie handig is dat je via het device precies kunt zien wat je moet doen en of je alle acties hebt afgevinkt.

Hololens 2

De Hololens 2 is ook gelijk te koop. Je kunt hem als bedrijf pre-orderen voor 3500 dollar. Daarbij moet je vooral denken aan bedrijven waarbij werknemers tegelijkertijd een computer en hun handen moeten gebruiken, waarbij het device dan de computer vervangt. Dan moet je wel nog even zien hoe je hem precies gaat inzetten, want op dag 1 zal er nog geen software zijn die perfect past bij de arbeid van de werknemers.

Hololens 2

Wil je meer lezen over de Hololens 2? Bezoek dan de blogpagina van Microsoft.

Meer over de MWC 2019? Bekijk dan hier het overzicht.

Reageer op artikel:
Microsoft introduceert de Hololens 2 voor op de operatietafel en meer
Sluiten