Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 mrt 2018

Met Microsoft Kinect gemaakte muziekvideo komt bijna uit je scherm springen

Techbedrijven beweren bijna altijd dat hun innovatieve technologie de toekomst is. En terecht. Ze geloven immers (hopelijk) in hun eigen producten. Een goed voorbeeld daarvan is Microsoft’s Kinect. Dat was een speciale camera die je voor de Xbox 360 kon kopen, en later ook voor de Xbox One. 

Microsoft Kinect leeft voort in kunst

De camera kan diepte meten, en zo je kamer in kaart brengen. Daardoor ontstond een breed scala aan nieuwe gameplay-mogelijkheden. Dansen in Just Dance zonder een controller, bijvoorbeeld. Helaas bleef het uiteindelijk bij dat soort party-games en korte gimmicks. Het bleek toch niet de revolutie te zijn die Microsoft beloofde. Althans, niet op gamegebied. Fascinerend genoeg omarmde de wetenschappelijke wereld de Kinect.

Kinect

Bedrijven als Microsoft maken hardware op een grote schaal. Een schaal die de prijzen omlaag brengt, en daardoor innovatieve hardware beschikbaar maakt voor een bredere groep. Ook voor wetenschappers dus. De afgelopen jaren is de Kinect gebruikt voor talloze experimenten en onderzoek. De mogelijkheid om ruimtes in 3D te scannen biedt immers vele mogelijkheden.

Muziekvideo jazz Microsoft Kinect

Ondertussen is de techgigant gestopt met het produceren van de camera. Het product is dus dood, maar de hardware leeft voort. Niet alleen in de wetenschap, maar ook als kunst. De filmmaker Marcin Nowrotek heeft op een schitterende wijze 3D-beelden van jazz-musici gecombineerd met animaties voor een muziekvideo. Het resultaat is een visuele ervaring die bijna uit je scherm lijkt te springen. Alsof het een 3D-film is. Maar dan zonder vervelende brilletjes of gimmicks.

Het is too much voor een complete film, maar in een korte beleving als dit is het ronduit fascinerend. Over muziekvideo’s gesproken, deze videoclip is compleet door kunstmatige intelligentie geregisseerd. Ook een visueel feestje, en hoe!

Reageer op artikel:
Met Microsoft Kinect gemaakte muziekvideo komt bijna uit je scherm springen
Sluiten