Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Microsoft koopt LinkedIn voor 26,2 miljard dollar

Holy Mac, dit zagen wij even niet aankomen. Microsoft maakt vandaag bekend dat ze het sociale netwerk LinkedIn overnemen. Voor een zekere 26,2 miljard dollar in contanten. Dit betekent dat Microsoft 196 dollar per aandeel betaalt. Dat is een stuk meer dan de waardering van 131 dollar per aandeel op de beurs in New York afgelopen vrijdag. In onderstaande video vertellen Microsoft-directeur Satya Nadella en LinkedIn-directeur Jeff Weiner meer over de overname.

De overname moet nog wel door de aandeelhouders van LinkedIn en toezichthouders worden goedgekeurd, maar beide besturen bieden hun volledige steun. Jeff Weiner blijft overigens het bedrijf leiden, maar gaat wel aan Satya Nadella rapporteren.

LinkedIN in cijfers

Het sociale netwerk heeft 433 miljoen geregistreerde gebruikers. Hiervan bezoeken maandelijks zo’n 105 miljoen de site. Zestig procent gebruikt het netwerk via zijn of haar mobiel en in 2015 werd 3 miljard dollar omgezet. LinkedIn wordt gelabeld als ‘s werelds meest waardevolle netwerk voor professionals.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft koopt LinkedIn voor 26,2 miljard dollar
Sluiten