Microsoft lanceert krachtige Surface Book 3 en Surface Go 2

Microsoft komt twee jaar na zijn voorganger met de Surface Book 3. Hoewel hij van de buitenkant hetzelfde lijkt, is er toch veel veranderd.

Het uiterlijk van de Surface Book 3 is hetzelfde als dat van de Surface Book 2. Laat je daar niet door misleiden, want Microsoft claimt dat de nieuwste versie vijftig procent beter presteert dan zijn voorganger. Dit komt mede doordat het gebruik maakt van de nieuwste 10th Gen-processors. De 13,5 inch variant heeft een Core i5 onder de motorkap en de 15 inch versie gebruikt een Core i7.

Graphics

De Surface Book 3 heeft een Intel Iris Plus videokaart ingebouwd. Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn dan biedt Microsoft ook aan om je modellen te upgraden met een Nvidia GeForce GTX 1650 voor het 13,5 inch-model en een GTX 1660Ti voor het 15 inch-model. Voor de businessversie is het zelfs mogelijk om een Quadro RTX 3000 erin te laten zetten, waardoor een programma als Solidworks vijftig procent sneller draait.

Hoewel het 15 inch model niet gebruik maakt van de laatste GeForce RTX kaarten, kan het nog steeds gebruikt worden voor gaming. Zo speelt het 60fps af op een 1080p resolutie bij de laatste Xbox Game Pass-titels. Het is echter niet zo goed als een echte gaming laptop.

Snelste SSD ooit

Maar er is meer dat Surface Book 3 veel sneller maakt dan zijn voorganger. Het krijgt 32 GB RAM en ook de snelste SSD die ooit in een Microsoft-computer heeft gezeten. De M.2 2280 is er in een 1TB en 2B uitvoering. Ook qua batterijduur hoef je niet te klagen. Een volle accu gaat 17,5 uur mee. Microsoft noemt het dan ook zijn krachtigste laptop ooit.

De Surface Book 3 is nu beschikbaar als Pre Order en is vanaf 5 juni verkrijgbaar in Nederland. Prijzen starten vanaf 1.799 euro.

Surface Go 2

Naast de laptop heeft Microsoft ook de Surface Go 2 aangekondigd. De tablet heeft met 10,5 inch een gorter scherm dan zijn voorganger en een langere accuduur. In totaal is de tablet tot 64 procent sneller dan zijn voorganger. De Surface Go 2 heeft een prijskaartje van 459 euro en is vanaf 12 mei beschikbaar.

Microsoft Surface Go 2
Reageer op artikel:
Microsoft lanceert krachtige Surface Book 3 en Surface Go 2
Sluiten