Maakt Microsoft stiekem reclame voor Stranger Things?

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat bedrijven zichzelf onder de aandacht willen brengen door middel van een cryptisch bericht op social media. Ook Microsoft lijkt aan deze trend mee te willen doen. Dit omdat ze begin deze week een teaser deelde voor Windows 1.0, een product dat al meer dan 30 jaar oud is. Is dit een hint naar Stranger Things?

Microsoft deelt promotievideo voor Windows 1.0

Microsoft heeft gisteren een vreemde video gedeeld via social media. Er leek namelijk zowel op Twitter als Instagram reclame gemaakt te worden voor Windows 1.0. Je kunt het filmpje hieronder zelf bekijken:

Gezien Windows 1.0 al in 1985 verscheen is deze aankondiging natuurlijk erg vreemd. Al helemaal omdat alles ook oogt als een product van de jaren tachtig. Het is hierdoor overduidelijk dat het om een foute reclamestunt gaat. De vraag is alleen, waarvoor dan?

Er is een kans dat het excentrieke filmpje ter ere van de komende Windows 10 update gemaakt is. Het nostalgische element zou dan verwijzen naar het feit dat de update net zo revolutionair gaat zijn als Windows 1.0 destijds was.

Al zijn er ook mensen die er een hele andere betekenis in zien. Zij denken namelijk dat Microsoft verwijst naar het derde seizoen van Stranger Things, dat vanaf vandaag op Netflix te zien is.

Netflix Stranger Things

Dit omdat de nieuwe afleveringen zich in 1985 spelen en dat toevallig ook het jaar is dat Windows 1.0 verscheen. Er wordt dan ook vermoed dat het destijds revolutionaire besturingssysteem een rol in de populaire sciencefiction serie gaat spelen.

Desondanks hebben zowel Microsoft als Netflix nog niet op het gerucht gereageerd

Stranger Things seizoen 3

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag zijn er eindelijk nieuwe afleveringen van Stranger Things te bekijken. Dit omdat het gehele derde seizoen vanaf vandaag aan het Netflix aanbod toegevoegd is.

Het is in ieder geval te hopen dat deze 5 vragen beantwoord zullen worden. Meer over de serie lees je in het Stranger Things overzicht.

Reageer op artikel:
Maakt Microsoft stiekem reclame voor Stranger Things?
Sluiten