Heb je geen Windows 10? Dan mag je van Microsoft ook geen Office 2019

Microsoft komt dit in de tweede helft van 2018 met een nieuw Office 2019-pakket. Naast het bekendmaken van de lanceringsdatum (maak daar maar lanceringsperiode van) heeft het bedrijf laten weten dat het belangrijk is om allemaal zo snel mogelijk te upgraden naar Windows 10.

Windows 10 is voorwaarde voor werken Office 2029

De aankomende Microsoft Office 2019 zal alleen werken op Windows 10. Deze kleine disclaimer werd opgemerkt in een post van Microsoft waarin de veranderingen voor Windows en Office in staan beschreven.

In het bericht laat het softwarebedrijf zelf weten dat moderne software niet alleen nieuwe functies bevat die mensen helpen om hun werk zo goed mogelijk te doen. Moderne software bevat namelijk ook betere oplossingen als het om beveiliging gaat. Microsoft zegt dat wanneer software ouder is dan tien jaar, het niet profiteert van de moderne technologische innovaties die op dit moment wel beschikbaar zijn. Hierdoor is het lastig deze software goed te beveiligen.

Windows 10

Microsoft heeft heeft duidelijke strategie

Microsoft Office 2019 zal in de tweede helft van 2018 beschikbaar zijn. Dit nieuwe pakket bevat nieuwe versies van Office-apps als Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Daarnaast bevat het ook nieuwe versies van servers, waaronder Exchange, SharePoint en Skype for Business.

Het is duidelijk dat het softwarebedrijf wil dat iedereen overstapt naar Windows 10, zowel bedrijven als particulieren. Overstappen naar Windows 10 kan trouwens sinds juli vorig jaar niet meer gratis. Je kunt Windows 10 kopen voor 145 euro. Dat is niet goedkoop, maar het lijkt er op dat je weinig andere opties hebt als je straks wel gebruik wilt maken van Office 2019.

Microsoft heeft wellicht ook nog andere spannende plannen voor 2018 in petto. Zo gaat het gerucht dat het softwarebedrijf EA wil overnemen. Daarmee kan het wellicht de achterstand die het heeft ten opzichte van Sony (als je kijkt naar verkochte spelcomputers) inhalen. Een slimme zet? Lees het hier.

Reageer op artikel:
Heb je geen Windows 10? Dan mag je van Microsoft ook geen Office 2019
Sluiten