Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 24 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Office nu in de Mac App Store verkrijgbaar

Het heeft even geduurd, maar het is “eindelijk” zover. Tijdens de presentatie-keynote van macOS Mojave werd al duidelijk dat Apple en Microsoft achter de schermen bezig waren om het office-pakket in Apple’s online store te krijgen. Een bericht in de Franse App Store onthulde dat vandaag de dag van lancering zou zijn. En nu is het ook via de Nederlandse Mac App Store te verkrijgen.

Compleet Office 365-pakket

Het gaat niet alleen om Word, PowerPoint en Excel. De hele Office-suite, inclusief Outlook, staat in de Mac App Store. En dat is goed nieuws voor de gebruikers van Microsoft’s Office-pakket. Want hoewel alle apps eerder via eigen kanalen te downloaden waren, was de updater van het pakket altijd een pain in the ass.  Het grootste voordeel is nu dan ook dat updates, op meer recente apparaten, automatisch en op de achtergrond plaatsvinden.

Om gebruik te maken van alle voordelen van het pakket, moet je je registreren voor het Office 365-pakket. Registreren gaat via één van de applicaties, en loopt (aan de ‘in-app aankopen-knop’) via Apple’s betalingssysteem. Gemakkelijk voor ons Apple-gebruikers, en een mooie bijkomstigheid voor het bedrijf uit Cupertino.

Klik/tab voor groter

Tweede leven Mac App Store

Met de aankondiging van macOS Mojave werd aangekondigd dat de App Store op Apple’s computers een volledige make-over zou krijgen. En dat werd tijd, want de Store liep vreselijk achter op die van iOS, welke een jaar eerder onder toeziend oog van Phill Schiller werd vernieuwd. En met succes! Een deel van het concept van iOS is dan ook overgenomen op de Mac. Net als op iOS is er een uitgelichte selectie met apps en achtergrondverhalen. Daarnaast zijn er nieuwe categorieën in de zijbalk voor verschillende soorten apps. Onder ‘create’ zijn creatieve apps te vinden, terwijl je onder ‘work’ productieve apps terug kunt vinden. Games zijn beter te vinden onder het tabblad ‘play’.

De belangrijkste reden om naar de Mac App Store te gaan blijft natuurlijk het aanbod. Welke nog steeds vrij summier is. Maar met de komst van het Office 365-pakket lijkt het erop dat er stappen in de goede richting worden gezet. Voor gebruikers van het pakket gaat de gebruiksvriendelijkheid er in ieder geval op vooruit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft Office nu in de Mac App Store verkrijgbaar
Sluiten