Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 22 jul 2020

Microsoft Office maakt zich klaar voor grote visuele make-over

Microsoft werkt momenteel aan een visuele make-over voor Microsoft Office 365. De aanpassingen moeten de manier waarop je de apps gebruikt veranderen, aldus het bedrijf. Dat is wat Microsofts corporate VP van design en onderzoek, Jon Friedman, heeft laten weten in een blogpost op Medium.

Microsoft probeert hiermee te voldoen aan de eisen van gebruikers, die door het coronavirus nu thuiswerken en de Microsoft Office-apps waarschijnlijk net even anders gebruiken dan op kantoor. In de komende jaren zal Office zoals je dat nu kent veranderen en Friedman belooft dat het een verbetering wordt. Het gaat hem vooral om de focus die je nodig hebt tijdens je werk. Thuiswerken vreet extra discipline, omdat er veel meer soorten afleidingen zijn. Een ingewikkelde interface is daardoor niet echt behulpzaam, hoeveel functies er ook aangeboden worden. Daardoor wordt die straks slimmer en veel simpeler.

Microsoft Office 365 nieuw design
Nieuw design voor Microsoft Office 365. (Afbeelding: Microsoft)

Nieuwe interface voor Microsoft Office-apps

Zo moet de interface straks op basis van context de beste functies kunnen aanbieden, waardoor werken veel sneller moet gaan. Dat gaat door middel van een flexibele ribbon in beeld. Die ribbon is niet statisch en moet dus voorspellen wat je nodig hebt. Daardoor kan het menu efficiënter ingedeeld worden. Daarnaast moet de zoekbalk van het bedrijf ook informatie kunnen halen uit andere apps van dit programmapakket, zodat je alle relevante info tot je beschikking hebt.

Daarnaast moet kunstmatige intelligentie, in de vorm van stemassistent Cortana, ook een groter rol gaan spelen. Cortana snapt straks de context en het verband tussen onderwerpen, content en mensen en kan je daardoor beter helpen in individuele appervaringen. Zo kan Excel bijvoorbeeld een fout opsporen terwijl je nog aan je formule werkt. Alle fouten worden bovendien op een overzichtelijke plek gepresenteerd, zodat je ze op toegankelijke wijze aanpast.

Zoals het er nu op lijkt, wil Microsoft de veranderingen doorvoeren naar alle bestaande versies van de Microsoft Office-apps. Dus ook dan maakt het niet uit of je nu op een iOS-, Android- of Windows-apparaat werkt. De eerste veranderingen worden binnen nu en twee jaar verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Medium

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft Office maakt zich klaar voor grote visuele make-over
Sluiten