Microsoft Office voor iOS en Android aangekondigd, eerste beelden bekend

Eindelijk is het dan zo ver. Microsoft Office komt uit voor de iPhone, iPad en Android-toestellen. Volgens The Verge is een mobiele versie van het software-pakket begin 2013 te downloaden en zal de basisversie van de app gratis zijn.

Wanneer gebruikers de app hebben geïnstalleerd zijn ze met een Office-account in staat om Word-, Powerpoint- en Excelbestanden te bekijken. Met de gratis versie ben je alleen niet in staat om bestanden te bewerken. Om dit te kunnen heb je een Office 365-abonnement nodig. Dit is in de gratis app aan te schaffen. De kosten hiervan zijn helaas nog niet bekend. Gebruikers moeten er overigens wel rekening mee houden dat het geen vervanging is van de desktopversie. De mobiele versie zal een stuk beperkter zijn.

Microsoft heeft bevestigd dat de lancering rond maart 2013 zal plaatsvinden. iOS-gebruikers hebben dan ‘geluk’, want de software komt als eerste uit voor de iPhone en iPad. Android-gebruikers zullen tot mei moeten wachten. Mocht je tegen die tijd al beschikken over een Windows Phone 8, dan hoef je helemaal niet wachten. We houden je uiteraard op de hoogte over de ontwikkelingen.

Reageer op artikel:
Microsoft Office voor iOS en Android aangekondigd, eerste beelden bekend
Sluiten