Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Digital 2 sep 2019

Microsoft onthult nieuwe design voor Windows 10 tablets

Microsoft is bezig met een aantal grote aanpassingen voor Windows 10. Een daarvan is de hoe de tablet modus er uit ziet en werkt op de 2-in-1 PC’s. Op dit moment ziet de interface op de PC’s er meer uit als een tablet wanneer je het scherm loskoppelt van het toetsenbord. Het design dat nu meer een tablet UI is, zal er straks op een andere manier functioneren en wordt in een nieuw jasje gestoken.

Windows 10 niet meer automatisch naar tablet-modus

De nieuwe interface voor Windows 10 zal er op de convertible PC’s meer uitzien als het bestaande design op desktop. In de nieuwe tablet interface zal de desktop het volledige scherm blijven innemen, met de task bar onderin het scherm. Op dit moment verdwijnt de task bar in de tablet-modus. Dat wordt dus onder andere teruggedraaid. Dit maakt dat het scherm er meer uit ziet als het scherm dat je kent van je PC.

Een meer gelijke interface voor de PC en tablet-modus

De aanpassing die hierboven is genoemd is een van de vele veranderingen in de functionaliteit en looks van Windows 10. Op dit moment is het nog lastig om te zeggen welke aanpassingen er allemaal nog meer in het nieuwe ontwerp verwerkt zitten. Ook is het ontwerp nog in zijn beta-fase. Dit betekent dat er nog verschillende veranderingen kunnen worden gedaan op basis van inkomende feedback.

Windows 10

Of de vernieuwde interface prettig werkt dat is nog even afwachten. Maar het lijkt er wel sterk op dat Microsoft afstapt van het maken van een volledig tablet-vriendelijk design. De ”tablet mode” blijft echter wel beschikbaar op een apparaat als de Surface Pro, maar je moet deze indien je hem wilt gebruiken handmatig inschakelen.

Het idee achter de aanpassingen is om de twee interfaces meer op elkaar te laten lijken. Op die manier is er minder kans voor verwarring door gebruikers wanneer ze hun scherm van het toetsenbord loskoppelen. Daar is zeker wat voor te zeggen. En no worries, als je wel van de tablet modus houdt dan kun je die dus vooralsnog gewoon gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft onthult nieuwe design voor Windows 10 tablets
Sluiten