Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 jun 2019

‘Microsoft heeft plannen voor opvouwbare tablet’

De hype rondom het opvouwbare toestel van Samsung was erg hoog, maar kwam helaas vrij abrupt weer ten einde. Het toestel werd namelijk teruggeroepen vanwege een productiefout. Toch betekent dit nog niet dat we in de toekomst geen dergelijke apparaat meer zullen zien. Sterker nog, de geruchten gaan dat Microsoft volgend jaar met een opvouwbare Surface gaat komen.

Microsoft: opvouwbare tablet met twee 9 inch-schermen

Betrouwbare bronnen beweren dat Microsoft volgend jaar met een opvouwbare Surface gaat komen. Het gaat hier om een model met twee 9 inch schermen met ieder een 4:3 verhouding.

Tevens zou het apparaat voorzien zijn van een Intel Lakefield-processor. Opvallend is dat het blijkbaar ook mogelijk gaat zijn om Android-applicaties op de tablet af te draaien. Dit ondanks het feit dat het apparaat op Windows Core OS zal draaien.

Microsoft Centaurus

Het nieuws is afkomstig van Forbes, die het zelf weer van marktonderzoeksbedrijf IHS Markit heeft. Microsoft zelf wilde echter niet reageren. Wel heeft Panos Panay, de belangrijkste productmedewerker van het bedrijf, vorig jaar al aangegeven een opvouwbaar toestel te willen maken. Vandaar dat de kans groot is dat het bovenstaande gerucht klopt.

Galaxy Fold

Het kiezen voor een opvouwbare tablet is wat ons betreft een gedurfde keuze. Dit omdat het al twee keer eerder is geprobeerd en tot op heden geen succes heeft opgeleverd. Allereerst was er de Galaxy Fold van Samsung, die na enkele zeer slechte ervaringen van het testpubliek is voor een onbepaalde tijd is uitgesteld.

Ook de Mate X van Huawei liep vertraging op, al had dat misschien meer te maken met het feit dat het Chinese bedrijf momenteel een handelsverbod met de Verenigde Staten heeft.

Ondanks de problemen zou het zomaar kunnen dat opvouwbare toestellen als nog de toekomst zullen gaan hebben. Wij vermoeden dat als er een model verschijnt dan naar behoren werkt, iedere fabrikant met een eigen variant zal gaan komen.

Meer over de producten van Microsoft lees je in ons overzicht.

Reageer op artikel:
‘Microsoft heeft plannen voor opvouwbare tablet’
Sluiten