Microsoft presenteert het vernuftige gadget de HoloLens

Vanavond stond voor Microsoft in het teken van Windows 10, maar het meest vernuftige product van de avond was toch iets anders dan een besturingssysteem. Ze presenteerden namelijk de HoloLens, een headset waarmee je als gebruiker in een wereld vol augmented reality stapt. Met de bril worden dus simpel gezegd hologrammen in de échte wereld zichtbaar en stap je niet alleen een virtuele wereld in. Dit is dus een totaal ander effect dat met bijvoorbeeld de VR-bril Oculus Rift wordt gecreëerd. Daarmee stap je een totaal andere wereld in. Check in onderstaande video wat je met de HoloLens op precies te zien krijgt.

Microsoft vertelt tijdens de presentatie dat dit de volgende generatie van de computer is. Het werd zelfs als de volgende Personal Computer betiteld. De headset draait op Windows 10 en werkt dan ook met Windows 10-apps. Dit is handig voor developers die hierdoor een app voor verschillende apparaten kunnen ontwikkelen. Denk aan Skype, Netflix en Spotify. De HoloLens staat een directe interactie tussen de fysieke en digitale werelden toe en is dankzij een samenwerking met NASA’s Jet Propulsion Laboratory tot stand gebracht.

Dankzij het ontwikkelpakket HoloStudio schijnt het eenvoudig te zijn om zelf content voor de HoloLens te maken zodat iedereen met 3D-objecten aan de slag kan. Wanneer de HoloLens voor het brede publiek beschikbaar zal zijn is nog onbekend. Het wordt tegelijk met Windows 10 uitgebracht. Dat zal ergens later dit jaar plaatsvinden.

Reageer op artikel:
Microsoft presenteert het vernuftige gadget de HoloLens
Sluiten