Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Tech 21 januari 2015

Dag IE! Microsoft presenteert Spartan, de nieuwe browser van Windows 10

Is het dan echt afgelopen met Internet Explorer? Het lijkt er wel op, want een nieuwe browser zal in Windows 10 zijn opmars maken. Onder de noemer Spartan werden de eerste details over de browser tijdens het Windows 10-event bekend gemaakt. Naast dat de browser er een stuk cleaner uitziet werd er op drie features ingezoomd.

In de browser is een leesmodus geïntegreerd om ‘schone’ webpagina’s te lezen. Hiermee wordt bedoeld dat de opmaak van een pagina zo wordt aangepast dat het eerder lijkt alsof je een boek leest. Deze functie kennen we ook van Apple met de leesmodus in Safari. Ook kun je pagina’s in een leeslijst opslaan en kun je die op al je apparaten raadplegen en lezen. De browser stelt je ook in staat om bij een webpagina notities te maken. Deze notities worden met de pagina’s naar je OneDrive gesynchroniseerd en kun je ze met anderen delen.

Tot slot werd er bekend gemaakt dat stemassistent Cortana ook in de browser wordt geïntegreerd. Klaar om je via een stem overal mee te helpen. Zit je bijvoorbeeld op de website van een restaurant waar je gaat eten? Cortana wijst je maar al te graag de weg en geeft de juiste contactinformatie voor een reservering. Meer is er helaas nog niet bekend dus of het een gewaagde concurrent voor Chrome, Safari en Firefox is moet nog blijken.

Reageer op artikel:
Dag IE! Microsoft presenteert Spartan, de nieuwe browser van Windows 10
Sluiten