Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft wacht op prijsaankondiging PlayStation 5

Dit najaar moeten er als het goed is twee nieuwe spelcomputers op de markt komen. Microsoft brengt zijn Xbox Series X, terwijl Sony met de PlayStation 5 aankomt. Qua specificaties weten we al het één en ander over de spelcomputer, maar er zijn tegelijkertijd ook nog veel vragen.

Naast dat we nog niet heel erg goed weten wat straks de games zijn waar we PlayStation 5 en de Xbox Series X in huishalen, zijn er ook nog vraagtekens over de betaalbaarheid. Daarbij zou Microsoft wachten totdat Sony er iets over gaat zeggen.

PlayStation 5-prijs zorgt voor reactie Microsoft

Dat is althans hetgeen dat Michael Pachter stelt. Deze game-analyticus was samen met Peter Moore, de voormalige baas van EA en Microsoft, te gast in de podcast van Geoff Keighley. Die laatste is mede verantwoordelijk voor het opzetten van de jaarlijkse Game Awards. In de podcast denkt Pachter dat Microsoft gaat wachten op de prijs van de PlayStation 5 met het idee om daar vervolgens zo’n 100 dollar onder te gaan zitten. Op deze manier hoopt het bedrijf zeker aan het begin van de nieuwe generatie spelcomputers gelijk een groot marktaandeel te krijgen en vervolgens daarvan te profiteren.

Xbox Series X
De Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Als Pachter kijkt naar de PlayStation 5, dan zou die volgens hem zo’n 500 dollar gaan kosten. En dat is eigenlijk nog wat aan de lage kant wat mij betreft. Als je kijkt naar de nieuwe producten, dan lijkt het mij logischer dat de spelcomputer straks voor 600 dollar of euro in de winkel komt te liggen. En de Xbox Series X zou volgens Pachter daar dus zo’n 100 dollar onder gaan zitten. Niet omdat die spelcomputer goedkopere componenten heeft, maar meer omdat Microsoft het kan veroorloven om de spelcomputer met (meer) verlies te verkopen, om dat uiteindelijk weer met een groter marktaandeel terug te gaan verdienen. De grote vraag is nu echter wanneer Sony meer gaat onthullen van de PlayStation 5 en of daar gelijk ook een prijs bij genoemd wordt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft wacht op prijsaankondiging PlayStation 5
Sluiten