Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 6 jul 2019

Microsoft brengt “Animoji’s” naar je Android toetsenbord

Apple introduceerde met de iPhone X meteen ook de welbekende Animoji’s. Dat zorgde ervoor dat andere smartphonemakers ook aan de slag gingen met soortgelijke poppetjes. Zo bedacht Samsung AR Emoji voor de Galaxy S9 toestellen en kwam Huawei met 3D Qmoji. Ook Microsoft ziet blijkbaar brood in de geanimeerde diertjes, maar pakt het op een heel andere manier aan. Het tech bedrijf gaat de poppetjes namelijk direct toevoegen aan zijn virtuele SwiftKey toetsenbord.

Microsoft Puppets

De Animoji’s van Microsoft gaan onder de naam Puppets en je vindt ze in de toolbar van het Swiftkey toetsenbord. Zo kun je gaan  voor  onder andere een uil, panda, dinosaurus en een hond. Niet alleen de plek waar je de Puppets vindt verschilt van Apple’s Animoji’s. Ook de manier waarop ze worden gegenereerd en weten wat voor gezichtsuitdrukking ze weer moeten geven, verschilt van Apple’s werkwijze.

Microsoft Puppets

Gezichtsuitdrukking met neuraal netwerk

Zoals we weten gebruikt Apple een infraroodcamera om een 3D-map van je gezicht te maken. Vervolgens wordt deze map gebruikt als input voor de Animoji’s. Microsoft gebruikt aan de andere kant een neuraal netwerk van een hele reeks foto’s met daarop gezichtsuitdrukkingen. Je hebt nog wel je selfiecamera nodig, maar hier hoeft voor de Puppets geen infraroodlens bij te zitten. De software vergelijkt simpelweg je uitdrukking met de beelden uit het neurale netwerk en kiest vervolgens de uitdrukking die er het meest op lijkt. Deze wordt vervolgens overgebracht op de Puppet.

SwiftKey Android bèta

Doordat je geen speciale camera nodig hebt voor de Puppets, zouden de 3D emoji’s op de meeste smartphones moeten werken. Apple’s Animoji’s kun je daarentegen alleen gebruiken op de laatste twee generaties iPhones. Op het moment kun je met Microsoft’s Puppets aan de slag in de bètaversie van Swiftkey voor Android. Het is nog onbekend of en wanneer de feature ook voor iOS devices beschikbaar zal zijn.

Hoewel Microsoft veel dingen goed doet, maken ze als bedrijf toch ook fouten. Onlangs sprak Bill Gates nog openhartig over wat volgens hem de grootste fout is, die het bedrijf ooit heeft gemaakt.

Microsoft

Reageer op artikel:
Microsoft brengt “Animoji’s” naar je Android toetsenbord
Sluiten