Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 25 juli 2017

GLAS: Microsoft komt met sterk antwoord op slimme thermostaat Nest

Slimme apparaten zijn tegenwoordig waar tech giganten de meeste energie aan lijken te besteden. Vooral slimme huishoudhulpjes schieten als paddestoelen uit de grond. Van plantenbakken tot ovens en wasmachines, niks is te gek en alles kan intelligent gemaakt worden. Ook Microsoft doet gretig mee met de nieuwe trend en komt met een sterk antwoord op de slimme thermostaat van Nest Labs. In samenwerking met Johson Controls krijgen we binnenkort GLAS. 

Cortana spraak besturing

Elk slim apparaat heeft een virtuele assistent nodig en bij Microsoft is dat Cortana. Afgelopen mei lanceerde het bedrijf de Cortana Skills Kit, waarmee ontwikkelaars makkelijk intelligente apparaten zouden kunnen maken. GLAS is één van de eerste tastbare resultaten van de Kit. Hiermee is een begin gemaakt and Microsofts plan om Cortana en andere Microsoft technologieën overal in het dagelijkse leven te verweven.

Windows Glass slimme thermostaat

Slimme thermostaat weet wanneer je in de kamer bent

Uiteraard komt ook de GLAS thermostaat met Cortana spraakbesturing. Het design ziet er futuristisch uit met een doorzichtig display gecombineerd met strak metaal. In de promotievideo wordt niet veel verteld over hoe het apparaat precies werkt, maar er wordt wel aangegeven dat het dagelijks gegevens bijhoudt om zodoende de perfecte atmosfeer te creëren. GLAS weet wanneer je wel of niet in de kamer bent en houdt de kwaliteit van de lucht in de gaten. Automatisch past het bepaalde settings aan, zodat hij zo zuinig mogelijk omgaat met de energie. Een groot pluspunt aan GLAS is dat je geen speaker of smartphone nodig hebt om spraakopdrachten te geven.

Windows GLAS slimme thermostaat

Geschapen door Johnson Controls met Microsoft technologie

Behalve Microsofts Cortana technologie is het apparaatje ook uitgerust met Windows IoT core en Microsoft Azure. In het promo filmpje wordt trots verteld dat GLAS is gebouwd op Microsoft technologie en tot leven is gebracht door Johnson Controls. Waar Johnson Controls de thermostaat heeft geherdefinieerd, heeft Microsoft dat gedaan voor de mogelijkheden van het apparaat.

Microsoft GLAS slimme thermostaat

Waar GLAS en Nest de temperatuur van je huis in de gaten houden, zorgt de Ember thermosbeker ervoor dat je koffie altijd op de juiste temperatuur blijft. Met je standaard thermosbeker wordt je koffie op een gegeven moment toch koud. Ember houdt hem echter constant op de gewenste temperatuur.

Reageer op artikel:
GLAS: Microsoft komt met sterk antwoord op slimme thermostaat Nest
Sluiten