Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 jun 2020

Microsoft stopt met Mixer en werkt samen met Facebook Gaming

Het streamen van games is inmiddels big business. Twitch is daarbij momenteel de absolute marktleider, op ruime afstand gevolgd door Youtube. De rest van de kruimels zijn voor Facebook Gaming en Mixer. Die laatste service is van Microsoft en houdt nu op te bestaan.

Vorig jaar zette Microsoft nog behoorlijk in op Mixer. Zo sloot het contracten met grote streamers als Ninja en Shroud om exclusief op Mixer te streamen. Zij mogen nu het geld houden en weer op Twitch hun ding doen of meegaan naar Facebook Gaming.

Microsoft stopt met Mixer

Mixer sluit op 22 juli zijn deuren en de service wordt dan overgezet naar Facebook Gaming. Beide partijen zijn momenteel goed voor zo’n zes procent van het aantal uur dat per maand naar livestreams wordt gekeken. Ter vergelijking: Twitch is goed voor zo’n 75 procent van het aantal uren en Youtube doet het met zo’n 17 procent. Door Mixer en Facebook Gaming samen te gooien heb je dus nog altijd een klein aandeel in de complete markt. In een interview met The Verge liet Xbox-baas Phil Spencer weten dat het simpelweg een te grote achterstand had in de markt en door samen te werken met Facebook Gaming nu meer mogelijkheden heeft om een groter publiek aan te spreken.

Mixer Ninja
Ninja mag nu weer naar Twitch (Afbeelding: Microsoft)

De huidige website en apps van Mixer zullen doorverwezen worden naar Facebook Gaming. Mochten er gamers zijn die nu als partner zijn aangesloten bij Mixer, dan worden ze dat automatisch bij Facebook Gaming. En wanneer ze geld hebben uitstaan, dan kunnen ze dat uiteindelijk binnenhalen via het Facebook Level Up-programma. Mocht je als gebruiker van Mixer geld hebben op jouw account om op die manier je in te schrijven voor betaalde features bij kanalen, dan krijg je daar automatisch een Xbox gift card credit voor om op die manier iets te kopen.

Door samen te werken met Facebook met Mixer wil Microsoft uiteindelijk ook xCloud brengen naar Facebook om op die manier gebruikers de mogelijkheid te geven om via het platform de verschillende games van het bedrijf te streamen. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog even afwachten. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Microsoft stopt met Mixer en werkt samen met Facebook Gaming
Sluiten