Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 18 okt 2017

Microsoft presenteert krachtige Surface Book 2: serieuze speler in laptop-land

Het is duidelijk dat Microsoft een grote ambitie heeft om hardware op de markt te brengen waarmee ze een serieuze concurrent zijn voor met name Apple. Gisteren presenteerde Microsoft hun nieuwe laptop; de Microsoft Surface Book 2. De Surface Book was al een van de betere laptops op de markt, dus deze nieuwe versie heeft zeker kans om heel succesvol kunnen worden.

Microsoft Surface Book 2: upgrade op upgrade

De originele Surface Book kreeg vorig jaar al een upgrade, dus de naam van de nieuwste laptop van Microsoft is misschien een beetje misleidend. De Surface Book 2 is nog een stap geavanceerder gemaakt.

De laptop heeft een 15-inch beeldscherm, een batterijduur tot zo’n 17 uur en beschikt over een generatie 8 Intel dual- en quad-core processor.

Sterker apparaat

De nieuwe laptop lijkt veel op het eerdere model, maar Microsoft claimt wel op veel vlakken kleine verbeteringen te hebben toegepast, zoals licht onder te toetsen op het toetsenbord. Het beeldscherm is wel nog steeds los te koppelen van het toetsenbord. Ook kun je het touchscreen beeldscherm omdraaien waardoor het een soort van, iet wat grote, tablet wordt. Deze nieuwe Surface Book is het meest krachtige draagbare apparaat dat Microsoft op dit moment op de markt heeft.

Microsoft claimt dat de Surface Book twee keer zo krachtig is als de MacBook Pro en vijf keer zo goed presteert als de originele versie. Dit is vaak wel situatie-afhankelijk, maar aangezien het originele model zo goed presteerde belooft deze laptop wel een extreem sterk apparaat te zijn.

Microsoft Surface Book 2

Een van de features van deze nieuwe Microsoft Surface Book is dat er veel grafische vuurkracht in zit. Zo zit er in de grotere versie van het apparaat Ncidia GeForce GTX 1060 met 6GB geheugen. Dit maakt het ook zeker een degelijk apparaat om mee te gamen. Microsoft claimt dat de laptop Forza Motorsport 7 en GoW 4 moeiteloos speelt op 1080, 60 FPS. Dat is vrij indrukwekkend voor een compacte en afneembare laptop als deze.

Microsoft Surface Book 2

Microsoft zegt dat medewerkers de laptop Beauty ánd the Beast noemen; een mooi design en enorm veel power. Gezien de specificaties verwachten wij ook dat deze laptop een echte knaller is. De Microsoft Surface Book 2 vanaf 16 november te koop in de Microsoft winkel of op de website voor een beginprijs van 1499 dollar.

Microsoft heeft nog veel meer hardware op de markt (gehad) dan je misschien denkt. Ken je deze producten al?

Reageer op artikel:
Microsoft presenteert krachtige Surface Book 2: serieuze speler in laptop-land
Sluiten